Политика

Тошко Йорданов на срещата с БСП: Няма какво да кажем. Всички са фурнаджийски лопати. Не участваме в това

Тошко Йорданов на срещата с БСП: Няма какво да кажем. Всички са фурнаджийски лопати. Не участваме в това

toshko_iordanov
Относно мандата няма да чуете нищо по-различно от това, което сме заявили. Единствената партия, която прави това, което е казала сме ние – ИТН. Всички останали минаха през „ще подкрепим, няма да подкрепим“ . Оказаха се фурнаджйска лопата. Ние не участваме в това. Затова няма да подкрепим предложен от вас кабинет.

Това каза зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов на среща с лидера на БСП Корнелия Нинова относно евентуална подкрепа на третия мандат за съставяне на правителство.

 

 

 

В началото Нинова обясни: „Знаем какъв е предмета на разговора. Предлагам да не губим време. Знаем и вашите предварителни позиции и това, че правим тази среща е въпрос на диалогичност. И последен опит за съставяне на кабинет.

 

 

Въпрос на отчитане е, че при първия опит поне успяхме да стигнем до политическа декларация, която съдържаше съществените неща за партията како да се прави. После нещо стана кой да го прави-това си е ваш проблем. Но нека да финализираме този разговор, за да може и ние като мандатоносител, утре на заседание на нашия колективен орган за вземем окончателно решение“.

 

 

 

Тошко Йорданов допълни след нея: „Ние няма какво ново да кажем. Сега ще повторя това, което ние говорим от първите дни на създаване на този парламент. Още тогава ние заявихме, че ИТН поема отговорност, ще предложи кабинет и ако не бъде подкрепен от партиите на протеста, ние няма да подкрепяме следващи мандати.

 

 

 

Нищо от тогава досега не се е променило. Вашата партия отказа да подкрепи наш поректокабинет€ ние заявихме ,че така ГЕРБ и ДПС ще продължат да са щастливи, а  Гешев ще бъде Гешев без орязване на правомощията. От вас зависи дали ще оставите този парламент да поживее една седмица отгоре, за да направим някои неща“.

 

Фрог нюз

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024