Политика

Три пъти „Осанна“ за Борисов от митрополит Николай навръх Кръстовден

Три пъти „Осанна“ за Борисов от митрополит Николай навръх Кръстовден

 

кръстоваbig_8936

 

 

Три пъти поред митрополит Николай отправи благодарности и благослови експремиера Бойко Борисов навръх Кръстовден в кратка служба на Кръстова гора. Видеото бе излъчвано пряко от личния фейсбук профил на лидера на ГЕРБ.

 

 


Митрополитът споделя с Борисов бъдещите планове за развитие на манастирския комплекс

 

 

„Благодарение лично на Бойко Борисов тук дойде чудотворния кръст. Кръстът е символът на нашата вяра, оръжието на мира, знамето на християнската непобедимост. Господ Иисус Христос бе разпнат, за да ни спаси от греха и да получим утехата на Божията благодат. Само заедно можем да отправим молитва към Него и тя да бъде чута. А този манастир се строи и развива заради християнското деяние на Бойко Борисов“, посочи владиката.

 

 

Той благодари на политика от името на епархията, и на Божия народ, за „добротворството, което проявихте за този манастир“.

 

 

„Тук, особено в навечерието на Кръстовден, десетки хиляди идват тук да търсят изцеление. Вие създадохте удобства за болните и страдащите, за игумена, за монасите, със средствата, които отпуснахте, когато бяхте министър-председател“, отново помаза със словесно миро дядо Николай Борисов и го благослови. След това двамата тръгнаха на обиколка из манастира „Света Троица“.

 

Бившият премиер Бойко Борисов се включи на живо във фейсбук профила си от Кръстова гора.

 

 

 

„Месеци на хаос, безвремие и нищо“, коментира последните месеци Борисов. Той заяви, че в актуализирания бюджет „1 лев за туризъм не е заложен, нито 1 лев за пътища. Как ще има растеж?”, попита Борисов.

 

 

 

„Превърнаха парламента в място за лични вендети. Лъжат пенсионерите за 2-3 месеца, че ще им дават пари”, продължи той.

 

 

Според него целта на президента Румен Радев била именно да няма правителство. Борисов коментира, че след януари икономическата обстановка щяла да се влоши, съобщава „Нова телевизия“.

 

 

„Всичките искат да са опозиция след януари”, каза той.

 

 

Той отправи и критики към начина на провеждане на изборите.

 

 

 

„Не машината лъже, след това – с флашките, там стават лъжите. Като нямаме квитанция да проверим, как ще разберем”, коментира Борисов.

 

 

 

„Ние сме първа политическа сила, ние показваме направеното. Хората знаят какво беше и какво е сега. Из цяла България”, продължи Борисов.

 

 

Той коментира и магистрала „Хемус”.

 

 

„Как ще спират „Хемус”? Това е убийство на Северозапада. Нали говореха, че Петков ще доведе над 600 инвеститори. Къде са им кредитите?”, попита Борисов.

 

Лупа бг, фейсбук, Петел

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024