Политика

Бунт в Столична община заради назначението на Ивайло Иванов. Мнозинството спаси Фандъкова от изслушване

Бунт в Столична община заради назначението на Ивайло Иванов. Мнозинството спаси Фандъкова от изслушване

 

бунтbig_67

 

 

Назрява бунт в Община София.

 

 

Независимият общински съветник Борис Бонев поиска кметът на София да аргументира пред Столичния общински съвет (СОС) решението си да назначи Ивайло Иванов за нов директор на Столичен инспекторат.

 

 

„Кметът Фандъкова дължи отговори пред софиянци и общинските съветници защо назначи човек с толкова спорно минало за шеф на тази изключително важна общинска длъжност”, настоява Бонев.

 

 

Той и колегите му смятат, че Иванов е отговорен за побоя над протестиращи по време на антиправителствените протести преди година. Бонев е категоричен, че бившият главен секретар на МВР е назначен в инспектората без конкурс и без план за реформи. Те крrтикуват Фандъкова и ГЕРБ, че отново правят нещата задкулисно.

 

 

Днес мнозинството в СОС гласуваха против направеното предложение за изслушване на кмета. Това стана благодарение на гласовете на ГЕРб-СДС и ВМРО-Атака.

 

 

„Спаси София“ определи това като „скриване от поемането на отговорност“.

 

 

Малина Едрева, председател на групата на ГЕРБ в СОС, каза, че става въпрос за назначение, което кметът на София прави, в структура, подчинена директно на кмета.

 

 

„Вие давате тук картина, свързана с ваши виждания за това как и какво трябва да се прави, но ние имаме правилник, който определя какви въпроси се разглеждат в СОС. Не приемам подобен въпрос да бъде тема на заседанието на общинския съвет“, посочи Едрева, цитирана от БТА.

 

 

 

От групата на „Демократична България“ /ДБ/ се обявиха против назначението на Ивайло Иванов за директор на Столичния инспекторат и го определиха като „върховна наглост и безобразна демонстрация на зависимостите на Йорданка Фандъкова от своя опозорен лидер“.

 

 

 

Междувременно днес ГД „Боец“, Методи Лалов и Камен Добрев организират на 8 октомври (петък) от 12.30 ч. протест пред общината. Демонстрацията е под надслов „Вън каскетите от общината“.

 

 

Политика

More in Политика

коце

Костадинов след срещата с Радев: Борисов се е договорил с ПП-ДБ да получи главния прокурор

март 12, 2024
php7kg5rj_559x345

Offnews: Русия се стресна, че България ще прати „страховито оръжие на възмездието“ на Украйна

март 11, 2024
радевphpspxysx_559x345

Радев започва консултации за съставяне на правителство

март 11, 2024
лучано

Лучано май изперка: Ако Пеевски го няма, няма да я има България

март 11, 2024
радев-1

Радев: Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София

март 10, 2024
драгунчев

Уволниха „Кралицата“ Сава Драгунчев

март 10, 2024