ОБЩЕСТВО

Почина доктор Любомир Димитров, обвинен за смъртта на родилката Евгения

Почина доктор Любомир Димитров, обвинен за смъртта на родилката Евгения

big_screenshot_-_2021-10-12T214111.876

 

 

Началникът на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ – Благоевград д-р Любомир Димитров е починал след тежко онкологично заболяване, информира „24 часа“.

 

 

Той е боледувал от близо година, но до последно е лекувал пациентите си по време на пандемията. Анестезиологът е преживял много тежко смъртта на родилка през юни, която издъхна на операционната маса по време на планирано секцио, а анестезиолог е бил д-р Димитров. Според негови колеги това е ускорило края му.

 

Само след два дни началникът на ОАИЛ в благоевградската болница е трябвало да навърши 62 години. Той е завеждал отделението цели 10 години, а цялата му кариера на лекар е преминала в това лечебно заведение.

 

 

Припомняме, че през септември проверката на „Медицински надзор“ установи, че лекарска грешка е довела за смъртта на 29-годишната родилка Евгения Крумкова и нероденото й момиченце в МБАЛ-Благоевград. Младата жена издъхна на 16 юни на операционната маса, след като й била поставена упойка.

 

 

Тя трябвало да роди със секцио втората си рожба, тъй като преди 3 години по същия начин дошъл на бял свят първородният й син. Минути, след като анестезиологът поставил упойката обаче, Евгения започнала да се задушава и въпреки усилията на екипа – починала. Лекарите не успяли да извадят от утробата й и бебето.

 

 

Медицинските одитори са категорични, че грешка при интубирането е непосредствената причина за смъртта на младата жена. Евгения е била интубирана неуспешно два пъти.

 

 

„Наистина съдебно-медицинската експертиза доказва, че пряка причина за смъртта на родилката е проблеми при интубацията, които са довели до лошия край. Трудно ми е да коментирам, затова и се провежда това разследване, за да докаже, ако има вина, каква е тя. Най-вероятно, да. Не бих го нарекъл грешка, професията ни е трудна понякога.

 

 

Просто за секунда, разсейвайки се, лекарят може да причини това, което се случи, за съжаление“, коментира директорът на благоевградската болница д-р Огнян Митев, който е и акушер-гинеколог.

 

 

 


 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_big_1745

Кралев от ГЕРБ захапа младия председател на НС: Това ли е новият морал в политиката?

декември 4, 2021
big_6313

Сачева: Ако управлявахме ние, щяхме да предложим минималната заплата да е 720 лв.

декември 4, 2021
big_6310

Депутат от ГЕРБ се закани на Петков: Този, който се опита да смени г-жа Фандъкова, ще загази

декември 4, 2021
istinata-triabva-da-se-kazva-350

Д-р Сардовски: Истината трябва да се казва. Ваксинираните са източник на предаване на вируса

декември 4, 2021
снегорин-1024x683

Парите за зимно почистване на София са привършили още през септември

декември 4, 2021
big_12612

Асен Василев с леден душ за пенсиите на много пенсионери

декември 4, 2021