Политика

Радев проговори: Никой не кара никого насила да се ваксинира

Радев проговори: Никой не кара никого насила да се ваксинира

08055dfecc5a466b6515380367540fb2

 

 

 

Президентът Румен Радев увери, че проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите и призова хората да проявят чувство за отговорност, като мислят за себе си и своите близки.

 

 

„Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого на сила да се ваксинира“, изтъкна държавният глава и припомни, че сертификат се осигурява и за преболедували, както и при направен антигенен тест и PCR тест.

 

 

Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

 

 

 

Държавният глава заяви, че се търсят възможно най-леките и гъвкави мерки, които да дават свобода на всеки сектор и на гражданите да запазят своята работоспособност. „Животът, здравето и солидарността са основните ценности в обществото и следва да се водим от тях, когато тенденцията за ръст на заболели и починали расте рязко, а нашите лекари и медицински сестри изнемогват“, подчерта Румен Радев.

 

 

 

Няма политическа сила, която да не се възползва от ситуацията за предизборни цели, заяви президентът в отговор на въпрос за призиви от страна на партии за оставката на министъра на здравеопазването. „Ако има несъвършенства в заповедта, то експертите в министерствата работят за отстраняването им, но кадрови промени към момента не се налагат“, допълни държавният глава.

 

 

 

Президентът посочи още, че като част от Европейския съюз нашата икономика и туризъм са свързани с останалите страни, което също трябва да поражда чувство на отговорност. „До затваряне на бизнеси няма да се стигне – учрежденията и всички фирми продължават да работят“, каза Румен Радев и отбеляза, че има приети мерки от правителството, които не са спирали да се прилагат и средства за бизнеса ще бъдат осигурени.

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

1010x570

Съдът: Има данни за съпричастност към престъпната дейност на Живко Коцев, да стане обвиняем

април 6, 2024
phpg3xftw_559x345

Борисов и Пеевски са наредили кабинета на Главчев, няма да се коалираме с тях, обеща Киро

април 5, 2024
Асен Василев-6

Радев поиска от служебния кабинет да направи ревизия на финансите на Асен Василев

април 5, 2024
банкова

Прокуратурата повдига обвинение за организирана престъпна група в Агенция „Митници“

април 4, 2024
zhivko-kotsev-1

ДАНС е обискирал дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. За да не го арестуват, той се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабанда

април 4, 2024
big_2217

МФ с изненадваща прогноза: Влизането ни в еврозоната ще доведе до забавен растеж на доходите и икономиката

април 3, 2024