Политика

Биков се размечта: Представям си Борисов отново премиер в тази криза

Биков се размечта: Представям си Борисов отново премиер в тази криза

big_10

 

 

 

Представям си Бойко Борисов отново премиер в кризисна ситуация. Той е премиер точно в такива ситуации, а сега имаме криза. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в „Здравей, България“ по Нова Тв.

 

 

 

Нашата партия не подпомага политически протестите. Ние нямаме там никакви наши хора, единственото, което мислим, е кой път да хванем след 14-ти. Какво значи, че са политически инспирирани протестите? На път е да се провали почистването през зимата, изтеглиха парите за АМ „Хемус“ и тя няма как да стане до 2024 година, както планирахме ние. Изтеглиха 400 милиона от БНБ, които бяха сложени за магистрала „Хемус“, те ги изтеглиха и ги писаха като излишък в бюджета. Това беше велико събитие, допълни Тома Биков.

 

 

 

Толкова е сложна ситуацията в момента, задълбочаваща се политическа криза и вече икономическа криза, защото трябва да обявим икономическата криза, открита в последните седмици след социално напрежение. Предстои една много тежка зима и в този момент да поставяме ние или който и да било червени линии спрямо когото и да било, според мен би било грешка.

 

 

Това не означава, че ние ще влезем в коалиция с ДПС, но означава, че ние сме готови да водим разговори и преговори с всички политически сили в следващото Народно събрание, независимо от това дали те ще бъдат опозиция или ще бъдат в управлението.

 

 

Защото тази криза и крачките за излизането от тази тежка политическа криза, в която се намираме, минават през възстановяване на политическия диалог, включително и през пренебрегване на определени тяснопартийни интереси. Мисля също, че гласовете на ГЕРБ и ДПС няма да стигнат да правителство. ГЕРБ е готов да участва в преговорите за правителство.

 

 

Социологическите проучвания в момента показват срив на партиите, които не поеха отговорност за съставят правителство и стабилност на тези партии, които искаха да поемат отговорност и да участват в управлението, каза още Тома Биков.

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024