Политика

Борисов се самопохвали с виц: „Попитали радио Ереван: Кога ще станем по-добре?“ И то отговорило: „Вече бяхме!“

Борисов се самопохвали с виц: „Попитали радио Ереван: Кога ще станем по-добре?“ И то отговорило: „Вече бяхме!“

d907ee9529d4968621d72ed36540bb7d
“Попитали радио Ереван: ”Кога ще станем по-добре?” И радио Ереван отговорило: ”Вече бяхме!” Това ни очаква, мили българи…”

Това заяви пред женския актив на ГЕРБ в Пловдив бившия премиер Бойко Борисов. Той е на посещение там, за да стегне редиците на прага на предизборната кампания и пред свои заговори за огромните успехи на бившите управляващи и невиждания хаос, към който тласкал държавата Румен Радев и назначения от него служебен кабинет.

 

 

 

 

Впечатление направи присъствието на Невяна Митева – кандидатката за вицепрезидент, която влезе в битката за „Дондуков 2“ заедно с проф. Анастас Герджиков. Двамата бяха издигнати от инициативен комитет, оглавен от Борисовия депутат Румен Чолаков, а ГЕРБ даде своята подкрепа. Въпреки това Герджиков заяви: „Аз не съм кандидатът на ГЕРБ, защото съм издигнат от инициативен комитет“. Интересен факт е участието ѝ в дискусията “20 години – жените, мирът и сигурността”. Неин домакин е тогавашната председателка на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

 

 

Борисов нарисува апокалиптичен сценарий – нямало да има пари за пенсии, ако населението продължавало да подкрепя Радев. И заговори за кризата с рекордните цени на тока.

 

 

 

„Радев онзи ден каза една голяма глупост. Били заложени капани или бомби от предишното управление в енергетиката. 12 години, г-н кандидат-президент Радев, не 12 дни, имахме най-ниския ток и най-ниските горива и природен газ. Когато със стотинки се вдигаха, веднага започваха протести“, каза още Борисов.

 

 

 

„Какъв ще остане фискалният резерв, г-н Радев, след всичко това. Помните ли когато обяснявах колко е добре да имаме мазнинка, някой заделен лев. Имахме 12 млрд. лв. фискален резерв. Единствената тема беше колко още и къде пари да дадем“, отсече той.

Борисов се възмути, че Кирил Петков и още не са влезли във властта, но вече казват кой какъв трябва да стане.

 

 

 

„Първо ДПС прогледна, че подкрепата за Радев им е била грешка. БСП прогледна, че служебното правителство води до катастрофа. Демократична България прогледнаха, че се правят измами с изборите. Всичко, което ние говорихме, те сега го потвърждават“, отсече лидерът на ГЕРБ и припомни колко дни са броили бюлетините в чужбина на предишните избори, за да изкарат Слави Трифонов.

 

 

 

България пък според Борисов вече била в международна изолация заради служебното правителство.

 

 

„Сега ще си понесете последиците от управлението на Румен Радев. Той сега ще бяга всячески и ще твърди, че няма нищо общо с правителството, че само го е назначил. Сега очаквам да има отново куп лъжи – подслушвания, купуване на гласове. Хубавото е, че настрои срещу себе си и други партии“, добави бившият премиер.

 

 

 

Борисов не пропусна да критикува Радев и здравния министър д-р Стойчо Кацаров за ваксинацията и високата смъртност по пътищата.

 

 

„Имаме рекордна смъртност от катастрофи и от починали от Ковид. Средно по 100 човека на ден българи почиват. Все едно няма никаква ваксинация, никакви ваксинационни планове. В същото време цяла Европа се отвори, защото имат по 70-80% ваксинирани. Българите гинем. Защо? Защото Румен Радев и Кацаров експериментират“, отсече още лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

Уви, проблемът с ваксинацията е заради противоречивото говорене от национален ефир на всевъзможни експерти и липсата на адекватна комуникационна стратегия от страна на властите още от ден 1 на пандемията. Ситуацията с ваксините допълнително обърка населението. Катастрофите пък стават по пътища, строени по времето на Борисов и ГЕРБ, и некачествените ремонти, глътнали милиарди.

 

Фрог нюз

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024