Политика

Невяна Митева: С Герджиков се възприемаме като „двойка на промяната“, нямаме общо с ГЕРБ

Невяна Митева: С Герджиков се възприемаме като „двойка на промяната“, нямаме общо с ГЕРБ

neviana_miteva
С лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се запознаах вчера. Това каза по НТВ полк. Невяна Митева- кандидат за вицепрезидент, подкрепена от ГЕРБ. От думите й това станало, когато била гост на конференция на женската организация на партията.

„Не се възприемам като кандидат на ГЕРБ, и двамата /бел. ред. Анастас Герджиков/ сме надпартийни, не сме ангажирани политически. Готови сме да водим разговори с всички партии, които ни подкрепят. Ако ни подкрепят и други, това е добре дошло, заяви полк. Митева.

 

 

Поканена е лично от кандидата за президент проф. Анастас Герджиков, с когото се познават от пет години. С президента Румен Радев също се познава, но не са работили пряко заедно.

 

 

 

Определям нашата двойка като двойката на промяната… Нашата работа е надпартийна и трябва да съградим мостове там, където са рухнали вече – да няма разделителни линии, да не се посочва някой, да се обижда, и да говорим с тези с които ни се налага да говорим.

 

 

Тя отбеляза, че работата им е да внесат „спокойствие, за да могат българите да почувстват, да разберат какво значи обединение“.

 

 

Полк. Митева заяви, че с проф. Герджиков не се възприемат като „двойката на ГЕРБ“. „И двамата сме надпартийни“, изтъкна тя.

 

 

 

По думите й, заедно с проф. Герджиков, като президентска двойка са готови да водят диалог с всички политически партии, след което биха решили дали да приемат подкрепата им.

 

 

Относно кандидатурата й за вицепрезидент, Митева заяви:

 

 

„Лично професор Герджиков ме покани. Това беше и крачката, която ме подтикна. За мен той е достоен българин.“

 

 

Тя отбеляза, че с професора се познават от преди това и добави, че ключова роля за кандидатурата й е оказало нейното семейство:

 

 

„Аз съм обикновена българка, не съм научена на политика, последователна съм, и съм отговорна. Това трябва да знаят българските граждани „, каза още тя.

 

 

Митева отрече да се чувства в съревнование с Румен Радев.

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024