Коментари

Обидена Дариткова се отказва от политиката – ето къде я сложиха от ГЕРБ

Обидена Дариткова се отказва от политиката – ето къде я сложиха от ГЕРБ

big_2956

 

Даниела Дариткова, която беше шеф на Парламентарната група на ГЕРБ, напуска листите на партията. Причината е, че тя беше сложена втора в листите в Смолян. Дариткова бе водач в района на няколко избори, но сега е изместена от „гражданска квота“.

 

 

Начело на смолянската листа бе поставен друг лекар – д-р Красимир Събев, който на изборите на 4 април събра най-много преференции от всички 135 кандидати в областта – 2696. Тогава той бе втори в листата. Д-р Събев е от гражданската квота на ГЕРБ и е началник на ОАИЛ в МБАЛ-Смолян. Събев бе депутат от ГЕРБ в 44-ото народно събрание.

 

 

 

 

Ето какво разказва тя за решението си на този етап да се откаже от политиката:

 

 

 

Водена от убеждението, че политиката трябва да лекува болните обществени проблеми, смятам, че е настъпил моментът да се оттегля от участие в предстоящите избори като кандидат за народен представител. В сложната политическа ситуация и епидемична обстановка лекарските ми умения ще са по-полезни на хората.

 

 

 

Първото ми обещание, като депутат беше, че няма да сменя телефонния си номер и няма да изоставя пациентите си. Не се отклоних от него и не съм спирала да работя в лекарската си практика. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един момент ще се върна към житейския си избор – медицината.

 

 

Дванадесет години имах честта и отговорността да представлявам интересите на избирателите в Смолянска област в българския парламент. Била съм мажоритарен кандидат на ГЕРБ в изборите през 2009 г., пет пъти водач на листата в Смолянска област, три пъти председател на Комисията по здравеопазване и председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание. Печелили сме доверието на избирателите в изборите и сме изпълнявали поетите ангажименти.

 

 

 

Вярвам, че жителите на Смолянска област отново ще подкрепят кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС, за да бъдем първа политическа сила за трети път тази година. Убедена съм, че сериозна подкрепа ще получи и кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков – Невяна Митева.

 

 

 

Гордост за региона ще бъде да изберем Президент с дълбоки родопски корени. Тук сме научени да търсим това, което ни обединява, а не разделя. България се нуждае от стабилност, отговорно управление и политическо лидерство! И само обединени ще го постигнем!

 

 

 

 

Коментари

More in Коментари

hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024
КЕВО

ЗЛОВЕЩО ПОСЛУШАНИЕ

март 30, 2024