Политика

Прецедент: България без Първа дама, ако Герджиков стане президент

Прецедент: България без Първа дама, ако Герджиков стане президент

 

прецедент759e7206521ffb78c6a9f86caad433a8

 

България остава без Първа дама за пръв път в историята си, ако ректорът на Софийския университет и кандидат на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков стане президент.

 

 

Прецедентът се оформя, след като преводачът на Аристотеловата „Политика“ призна, че от 15 години е разделен със съпругата си Виолета.

 

 

 

„Не сме разведени, женен съм, но сме разделени от повече от 15 години и това е известно навсякъде“, отсече той пред К2 и твърди, че няма нищо тайно и неизвестно, защото е попълвал информацията и в данъчните си декларации. 

 

 

вили1e16481ecfc7028672d54df53180a2e4

 
Виолета Герджикова със сина им Георги, вече доктор на философските науки 

 

 

Справка на Lupa.bg разкри, че всъщност името на съпругата му фигурира в годишните му заявления до КПКОНПИ като ректор на Алма матер до 2019 г. От тогава той не разкрива нейните авоари, сметки, кредити и недвижимо имущество, въпреки че двамата се намират в брак.

 

 

Прави впечатление, че миналата година той еднолично си е купил жилище в Кърджали, а според данните отпреди 2 години двамата имат семеен апартамент в столичния ж.к. „Гео Милев“ – в съседство със старото жилище на настоящата президентска двойка Румен Радев и Десислава Радева. Те живяха на ул. „Калина Малина“ преди да се преместят в резиденция „Бояна“.

 

 

„Не е вярно, че живеем прекрасно, но не е вярно и че сме разведени“, конкретизира университетският преподавател. Разлъката между него и Виолета Герджикова била причината той да не я представи при официалното учредяване на Инициативния комитет за издигането му заедно с кандидата за негово вице – полк. Невяна Митева.

 

 

 

Досега държавните глави, с изключение на Росен Плевнелиев, бяха неотлъчно подкрепяни от съпругите им. Единствено бившият президент на ГЕРБ отказваше да се появява публично с тогавашната си жена Юлиана.

 

 

От първия ден при номинирането си до края на мандата си на „Дондуков“ 2 тя не се появи редом до Плевнелиев на нито едно обществено събитие или място. Впоследствие двамата се разведоха, а той се ожени за трети път – за тв-синоптичката Деси Банова, от която има син Йоан.

 

 

 

Иначе по повод спекулациите, че не е бил в казарма, проф. Герджиков уточни, че е бил на наборна служба 2 години.

 

Снимка: Агнес Методиева

 

Лупа бг

lupa.bg

 

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024