Политика

Радев е фалшив герой, обяви Лозан Панов: Ако аз бях президент…

Радев е фалшив герой, обяви Лозан Панов: Ако аз бях президент…

phpoahbue_559x345

 

 

Румен Радев е фалшив герой, заяви пред БНТ кандидатът за президент Лозан Панов.

 

 

Нека си припомним 7 юли 2020 г. Тогава хората видяха от телевизионния екран сараите на Ахмед Доган в Росенец. Впоследствие тези, които стоят зад Иван Гешев, му дадоха сигнал да атакува Президентството. За да може да се премести темата – темата Росенец с темата Президентство. 

 

 

По този начин главният прокурор показа на цялата държава защо не бива да има човек, който да стои над закона – с такава огромна мощ и апарат. И след това този нормален гняв на хората беше оглавен от президента. Това беше човекът, който пое този гняв и то без основание. Тогава аз замълчах, защото не исках да участвам в създаването на един фалшив герой, каза Панов.

 

 

Ако аз бях президент, не бих подписал указа за назначаването на г-н Гешев, защото смятам, че той не притежава качествата да бъде главен прокурор. Един президент като свое кредо трябва да има интереса на народа, не своя личен интерес. Той трябваше да покаже, че брани народа си от един такъв човек, който очевидно е негоден да изпълнява длъжността главен прокурор, категоричен е Лозан Панов.

 

 

Той е на мнение, че Бойко Борисов е дал „съдебната власт на концесия на ДПС“.

 

 

Аз се обръщам към г-н Борисов: бъдете честен със своите избиратели, не предавайте президентската институция на ДПС, моля ви, бъдете почтен, призова Панов.

 

Не е честно някои да получават с предимство здравна помощ. Аз съм ваксиниран и обособих своето решение от постиженията на науката. 

 

Съдебната система помага на това да сме най-бедните. Бедността идва от това, че хората не усещат справедливост, кое честно и нечестно. Предлагам ви президент, който може да каже дали е честно и нечестно, заяви той. Нечестно е един да няма къде да живее, а други да имат палати.

 

Иван Гешев премина като торнадо в държавата и показа, че проблеми в съдебната система съществуват. Затова с моята упоритост мога да помогна като президент. Президентската институция може да бъде остойностена с характер. Тези, които в момента ни пазят, всъщност пазят крадците. София беше окупирана и представляваше нещо като „военно положение“ и „полицейска академия“. Говоря за избора на главен прокурор.

 

 

Тогава президентът върна предложението на ВСС, защото имало само един кандидат, но не се споменаха какви са качества на Иван Гешев. Ако аз бях президент, нямаше да подпиша указа той да стане главен прокурор, защото няма качества. Един президент като свое кредо трябва да има интереса на народа, да покаже, че го брани от един такъв човек, който няма качества да е главен прокурор, каза още Панов.

 

 

ОТ ФОРУМА:

 

Че Радев е герой няма съмнение, въпросът е защо според Панов е фалшив. В края на краищата не Радев се възползва от протеста, а протеста започна като защита за президентската институция и демокрацията след нахлуването на гавазите на Гешев в президентството. В началото имаше огромен натиск срещу протеста от властта и пренебрегване и игнориране от болшинството медии. Протестиращите отчаяно търсеха някакъв знак на подкрепа и в най-трудния момент единствен Радев стисна юмрук и открито застана на тяхна страна. Тогава Лозан Панов къде беше?

Политика

More in Политика

geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024