Коментари

Радев изкара Доган от кожата му

Радев изкара Доган от кожата му

radev-izkara-dogan-ot-kojata-mu-1

 

 

 

ДПС обяви, че изборът на партията за кандидат за президент на предстоящите избори на 14 ноември е не кой да е, а именно председателят на партията Мустафа Карадайъ. Нещо нечувано и невиждано в досегашната история на спасяващите ни вече 30 години от „Босненски сценарий“ специалисти по баланс в политиката. Защо „миротворците“ извадиха лидера си ли? Простичко е.

 

 

 

Дотолкова ненавиждат настоящия президент Румен Радев, че за да успее електоратът им да се концентрира за евентуалния балотаж, на който да подкрепи кандидата на присъдружната им партия ГЕРБ проф. Анастас Герджиков, е нужен достатъчно категоричен фокус.

 

 

 

Избирателите на ДПС са свикнали да чакат знак за президентските избори, които никога не са били приоритет на партията, чак за балотажа. Формалните им кандидатури никога не са били лансирани усърдно из регионите, нито са били важни за партията. Сега обаче е различно. За да стигне посланието, че Герджиков е правилният кандидат, след като „нашият“ е отпаднал, вариантът е последният да бъде знакова фигура на партията.

 

 

 

Това с кандидати като Орешарски или спрягания до вчера Близнашки няма как да стане. И те са знакови, с извинение, но по друг начин.

 

 

 

Разбира се, истинският „хеви-метъл“ щеше да е това да е Ахмед Доган, но той е в същата позиция, в каквато е бившият ни премиер – сакън да не претърпи някакво поражение, без значение дали на избори, мешана табла или сантасе. Ореолът му на жив бог не трябва да бъде нащърбен от никаква негативна статистика. Това са хора за историята бе, ей!

 

 

 

Румен Радев успя да извади от кожата му Доган, а Карадайъ е стръвта-жертва, която почетният председател пуска на своите като агитация за втория тур.

 

 

Милен Ганев, Факти бг

 

https://m.fakti.bg/mnenia/619736-radev-izkara-dogan-ot-kojata-mu

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024