Криминално

Световрачене трепери от Венци Боксьора! Жандармерия влезе в селото ден след като го пуснаха… ВИДЕО

Световрачене трепери от Венци Боксьора! Жандармерия влезе в селото ден след като го пуснаха… ВИДЕО

pusnaha-ventsi-boksyora-teroriziral-013

 

 

 

Специализирана полицейска операция на територията на малките населени места предприе СДВР. В действията участват и служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, уточниха от МВР.

 

 

 

Това се случва във връзка с постъпили сигнали за груби нарушения на обществения ред и наличие на данни за извършени престъпления по малките населени места в обслужваната от СДВР територия.

 

 

 

Целта е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, както и набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер, или нарушения на обществения ред на територията на селата Световрачене и Войнеговци и град Нови Искър.

 

 

 

В рамките на операцията през днешния ден бе извършена проверка и на 36-годишен рецидивист, жител на село Световрачене, на когото с определение на Софийски градски съд бе изменена предишна наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ в „домашен арест“.

 

 

 

 

Става дума за Венцислав Дамянов, известен като Венци Боксьора, който преди дни бе арестуван, но малко след това пуснат на свобода.

 

 

 

Установено е, че мъжът е бил без електронна гривна, разпоредено е районният инспектор да извършва проверки на мъжа на всеки час, същевременно е подготвено и искане за поставянето на съответната гривна.

 

 

 

Междувременно хора от селото твърдят, че Страшилището на Световрачене спокойно си излиза от къщи, даже ходел в центъра на селото. Ако това бъде доказано, мярката на Венцислав Дамянов ще бъде преразгледана.

 

 

 

 

Припомняме, само за периода 2006 – 2018 г. Венци Боксьора е задържан 9 пъти във Второ РУ. Мъжът е с множество криминални прояви. Привличан е в качеството на обвиняем по 15 досъдебни производства, образувани в периода 2004-2018 г. за: телесни повреди; закана с убийство; придобиване/държане на боеприпаси; грабеж; изнудване; хулиганство; образуване/ръководене на организирана престъпна група; подкуп на длъжностно лице; престъпления с наркотици; управление на МПС с отнета шофьорска книжка. За периода 2005-2019 г. има 8 осъдителни присъди.

 

 

Засилените полицейски проверки ще продължат в рамките на няколко поредни дни.

 

 

 

 

Глас нюз бг

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024