Криминално

Слух в Пазарджик: Убиецът на сестрите Белнейски е мъртъв!

Слух в Пазарджик: Убиецът на сестрите Белнейски е мъртъв!

 

e19e4be69011dcdfb2ca2df3c5452850

 

 

Убиецът на сестрите Росица и Христина Белнейски от Пазарджик е мъртъв, твърдят хората от града. Много години след зверското престъпление, те все още говорят със страх и предпазливо по тази тема.

 

 

 

В затвора с доживотна присъда е Лазар Колев, който според хората е напълно невинен. Той дори успя да осъди държавата ни в Страсбург.

 

 

 

Открай време всички твърдят че в ужасното престъпление е забъркана много влиятелна личност. Всички структури в държавата направили всичко, за да набедят Лазар Колев и да спасят кожата на убиеца.

 

 

 

Сега в Пазарджик се говори, че Господ е дал своята присъда и силната личност, убила девойките, вече не е между живите. Той е издъхнал в зверски мъки от коварна болест.

 

 

 

 

 

Въпреки това страхът да се обсъжда темата продължава да е огромен.

 

 

 

Наказателното дело за двойното убийство бе едно от най-скъпите дела в българското правораздаване и по него бяха разпитани стотици свидетели, сред които и други съкилийници на Колев от ареста в София.

 

 

 

На 10 юни 2011 г. Окръжният съд в Пазарджик с председател съдия Ивета Парпулова даде на единствения обвиняем Лазар Колев доживотен затвор без право на замяна.

 

 

 

 

 

 

През ноември същата година апелативните съдии в Пловдив потвърдиха изцяло решението на колегата си, но върховните магистрати по-късно върнаха делото за ново разследване. В крайна сметка на 21 май 2014 г. Колев окончателно получи доживотното си наказание и мегаделото вече е в историята.

 

 

 

Досъдебното производство, което бе образувано срещу неизвестен извършител заради открит ДНК материал от второ лице, участвало в изнасилването на двете момичета Белнейски, е спряно.

 

 

Ако се появят нови факти по случая отпреди 11 години, досъдебното производство ще бъде подновено, но на този етап няма такива изгледи. Според обвинителния акт срещу Лазар Колев в пияно състояние е качил в колата си на бул. “България“ в Пазарджик в нощта на 28 януари 2006 г. двете сестри. По пътя оставя по-малката сестра при свой неизвестен до момента приятел и продължава с Росица, а два дни по-късно обезобразените им тела са намерени край партизански паметник до Брацигово.

 

 

 

Обезобразените и голи тела на 18-годишната Росица и 15-годишната Христина са открити на 31 януари от овчаря Георги Дерменджиев в местността Грамадите, на няколко километра от Пещера. Няколко дни преди това около полунощ на 28 януари те напускат заведение в центъра на Пазарджик, където се забавлявали със съученици.

 

 

 

Разделят се с приятелите си и тръгват пеша по централния бул. „България“ към гарата, където живеят. След този момент следите им се губят, докато не са намерени тeлата им. Майката Фани и бащата Стоимен подават сигнал в полицията за изчезналите си деца едва на 30 януари, но вече е безвъзвратно късно.

 

Лупа бг

lupa.bg

 

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024