Коментари

Утре може да ви поискат сертификат за девственост или сертификат за произход от рода Дуло

Утре може да ви поискат сертификат за девственост или сертификат за произход от рода Дуло

 

изтеглен файл

 

 

Утре може да ви поискат сертификат за девственост или сертификат за произход от рода Дуло. Ваксинацията специално срещу „К-19“ не е задължителна и никой не може да бъде подлаган на политически, социален или друг натиск да бъде ваксиниран, ако не желае да го направи.

 

 

 

Никой не може да бъде дискриминиран, защото не е ваксиниран специално срещу „К-19“. Дали някой ще се ваксинира срещу „К-19“ или не е негово лично решение.

 

 

Принуждаването за незадължителна ваксинация е престъпление по Наказателния кодекс.

 

 

 

Никой работодател няма право да ви каже: „Ваксинирай се или те уволнявам от работа“ – за такова нещо се ходи в затвора за престъплението „Принуда“.

 

 

 

Недопускането до работа на работници и служители, за които обективно няма данни да са болни, с формален аргумент липса на бележка „Зелен сертификат“, е абсолютно противозаконно и е не просто дискриминация, а тежко нарушение на трудовото законодателство и на правата на личността. Камо ли пък някой да бъде уволнен от работа заради това.

 

 

 

Недопускането до работа и уволнението от работа под предлог „липса на Зелен сертификат“ е основание за водене на трудово дело и получаване на обезщетение от работодателя. Правете разлика!

 

 

Министърът на здравеопазването може да налага ограничителни мерки, но вашият работодател не е министър и не може както си иска да нарушава Кодекса на труда.

 

 

 

Ако някой работодател не ви допуска до работа, въпреки че сте абсолютно здрави и нямате симптоми на никакво заболяване, то искайте да ви представи писмена заповед, въз основа на което това се прави. След това подавайте жалби до Главна инспекция по труда, като прикрепите въпросната заповед или поясните, че такава не ви е била представена. Искайте от инспекцията да извърши проверка за нарушаване на трудовото законодателство.

 

 

Важно! Може да има уловка! Недопускането до работа не ви освобождава от задължението да ходите на работа. В противен случай напълно законно ще получите дисциплинарно уволнение.

 

Емил Василев

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024