Политика

Беновска нападна Радев… ВИДЕО

Беновска нападна Радев… ВИДЕО

 

 

big_7777

 

 

 

Екшън между журналистката Беновска и Румен Радев.

На пресконференция след втория тур на президентските избори на 21.11.2021 Беновска връчи Конституцията на Румен Радев, но той не я взе.

 

 

 

Служители на НСО започнаха да ѝ дърпат ръката и се опитаха да я изведат от групата журналисти.

 

 

 

Радев трепна, когато Беновска му подаде Конституцията, но не я взе. Беновска помоли приятеля си от детинство Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента, да даде Конституцията на Радев заедно с едно българско знаме. Маринов я взе и отиде при Радев.

 

 

 

 

 

„Това е победа на взаимното ни доверие, победа на разума и на единната ни вяра и желание за законност и справедливост, на солидарното ни чувство, че заедно можем да успяваме. Предстоят ни още много и то сериозни усилия, но България излиза от застоя и автокрацията на пътя на развитието, на свободата и на модернизацията. Аз съм оптимист.“

 

 

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в НДК след обявяването на победата му според екзитпола на балотажа за президентските избори на втори тур срещу проф. Анастас Герджиков, предаде Нюз.бг.

 

 

 

Слоганът „С вас сме“ остава мото на президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова. България издържа изпита по демокрация, не се подаде на опитите да се посее етническо разделение и мога да заявя, че разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата, каза президентът.

 

 

 

Радев благодари на всички хора, които са гласували за него и Илияна Йотова, като поздрави проф. Анастас Герджиков и останалите кандидат-президенти за казаните идеи и приноса им в за президентските избори. Той благодари на Инициативния комитет, застанал зад него и Йотова, на партиите, които ги подкрепили и с които споделят общи идеи, каузи и цели.

 

 

 

Приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избора, които ясно откроиха желанието на народа за промяна, за скъсване на корупцията, грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта. Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старо, не се състояха, посочи Радев.

 

 

 

По думите му връщането на статуквото на бял кон не се състоя въпреки огромните пари, инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха с фалшиви новини, режисирани скандали и огромни усилия да отблъснат хората от изборите.

 

 

 

Радев изтъкна, че новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят. Всеки, който пренебрегне това, ще извърши политическо самоубийство, ще бъде отречено от хората, ако партиите тръгнат срещу волята на народа, предупреди той.

 

 

 

Румен Радев добави, че очакванията на обществото са за отчетливо политическо мнозинство, което да предприеме незабавни реформи в съдебната система, да не допусне социално-икономическа кризата през зимните месеци, да осигури нуждаещите се и да вземе отлагани с години решения. Борбата с пандемията остава приоритетна задача и новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено когато залогът е за българската идентичност, история и правата на нашите сънародници зад граница, подчерта Радев.

 

 

 

От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова благодари на хората, които са ги подкрепили с думите, че са граждани, а не поданици. „В личен план посвещавам победата на моя баща, който за съжаление не е сред живите, но той ме направи силното и смело момиче. В политически план посвещавам тази победа на един голям българин, който пръв ми се довери преди 5 години на Стефан Данаилов“, завърши Йотова.

 

 

 

След президентската победа Румен Радев, Илияна Йотова и всички членове на Инициативния комитет се хванаха на Дунавското хоро, а бурни възгласи „Победа“ огласиха НДК.

Политика

More in Политика

мсМСphppts3zt_800x

Ето го списъкът на кабинета „Петков“ министър по министър

декември 5, 2021
big_1090

Любен Дилов, ГЕРБ: Бойко Рашков е човек, който разделя обществото, не го щем за министър

декември 5, 2021
big_big_screensh45

Дават ви на НАП, ако теглите 10 хиляди лева от банката

декември 5, 2021
da7f3cfa0d9d9c1d4612660c40cbcc69

Кой кое министерство взима?

декември 5, 2021
big_12612

Съкращават 30 хиляди чиновници

декември 5, 2021
d609bd8f3c0e8e9dcfb7b9ddda3ad0e5

Демерджиев: Цацаров може да бъде отстранен като шеф на КПКОНПИ до месец

декември 5, 2021