Политика

Герджиков: Възможни са репресии, каквито не сме виждали през последните 30 години

Герджиков: Възможни са репресии, каквито не сме виждали през последните 30 години

big_313

 

 

Честито на победителите, всички се надяваме, че през следващите пет години за доброто на българския народ ще се сбъднат техните обещания, а не моите прогнози от последните седмици. Това заяви проф. Анастас Герджиков след загубата на изборите за президент.

 

 

Ето част от това, което каза той:

 

 

„Искам да благодаря на всички, които помогнаха за това да стигна дотук. Най-напред на Инициативния ни комитет, в който влязоха много достойни хора, на второ място, на нашия щаб заедно с доброволците, които наистина се раздаваха. Искам да благодаря на партиите, които ни подкрепиха, на кандидат-президентите, които между двата тура казаха думи в наша подкрепа и най-вече искам да благодаря на всички български граждани, които гласуваха за нас, и на първия, и след това на втория тур. Ние се кандидатирахме, защото смятахме, че страната има нужда от нас в момент, в който няколко тежки кризи ни измъчват, смятахме, че има начин да преодолеем разделенията и да продължим обединени към изхода от кризата и най-вече защото се притеснявахме, че демокрацията е в опасност.

 

 

 

Ние виждахме това както в лекотата, с която може да се наруши конституцията, така и в това, че са възможни репресии, каквито не сме виждали от 30 години.

 

 

Няколко неща ми попречиха, първо това, че през цялото време нашите съперници вместо да изтъкнат какво са направили през последните пет години или да посочат някакви наши грешки или пък да отговорят на нашите въпроси за техните грешки през последните седем месеца, непрестанно в продължение на 40 дена повтаряха само едно: Вие сте свързани с дадени партии, с дадени хора.

 

 

Няма да споря по това. Само ще кажа, че това не е истински дебат. В същото време през последната седмица се повдигна малко завесата за това как стоят нещата, от отсрещната страна чухме за олигарси, целият държавен апарат работеше за Румен Радев, вътрешният министър му стана говорител. Сигурно и аз имам вина за този резултат. Сигурно е, че няма да поема по пътя на политиката, връщам се в Софийския университет.“

Политика

More in Политика

мсМСphppts3zt_800x

Ето го списъкът на кабинета „Петков“ министър по министър

декември 5, 2021
big_1090

Любен Дилов, ГЕРБ: Бойко Рашков е човек, който разделя обществото, не го щем за министър

декември 5, 2021
big_big_screensh45

Дават ви на НАП, ако теглите 10 хиляди лева от банката

декември 5, 2021
da7f3cfa0d9d9c1d4612660c40cbcc69

Кой кое министерство взима?

декември 5, 2021
big_12612

Съкращават 30 хиляди чиновници

декември 5, 2021
d609bd8f3c0e8e9dcfb7b9ddda3ad0e5

Демерджиев: Цацаров може да бъде отстранен като шеф на КПКОНПИ до месец

декември 5, 2021