Политика

Радев: Народът гласува за скъсване с корупцията, грабежа и беззаконието

Радев: Народът гласува за скъсване с корупцията, грабежа и беззаконието

 

big_555

 

 

Скъпи сънародници, това което направихте днес е, че излязохте да защитите вашия глас. Специални благодарности на хората от комисиите, на служителите на реда и на всички, които работиха и продължават да осигуряват тези избори. Демокрацията функционира благодарение на вас.

 

 

Искам да поздравя и професор Герджиков, и всички кандидати за президент и вицепрезидент, затова че дадоха своите идеи в тази кампания и разбира, се свой принос със своето участие, и разбира се, благодаря от сърце на всички, които гласуваха и подкрепиха нашата кандидатура с госпожа Йотова.

 

 

 

Да благодарим на щаба и на нашия прекрасен инициативен комитет, на хората, които застанаха с имената и авторитета си редом с нас, на партиите, които ни подкрепиха и с които споделяме общи идеи, каузи и цели за бъдещето на България. Това каза по Нова Тв Румен Радев, който бе избран за президент с втори мандат.

 

 

Приключва един безпрецедентен политически месец на два вида избори, които ясно откроиха желанието на нашият народ за промяна, за скъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията. Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочитат да се върнат към познатото старо, не се сбъднаха.

 

 

Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, въпреки огромните пари, въпреки инсинуациите и пропагандата, които ни заливат ежедневно с фалшиви новини, с режисирани скандали и положиха огромни усилия да отблъснат хората от изборите, дори и днес в изборния ден. Но България издържа този изпит по демокрация, не са поддаде на опитите да се посее етническо разделение, много важно според мен.

 

 

 

И мога да заявя, че разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата. Новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят, всеки който от тези партии пренебрегне това, ще бъде самоубийство, ще бъде отречено от хората, ако партиите тръгнат срещу волята на народа. Очакванията на обществото ни са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което да предприеме незабавни реформи в съдебната система, да не допусне социално-икономическа криза през зимните месеци, да осигури нуждаещите се, да вземе отлагани с години решения.

 

 

 

Борбата с пандемията остава приоритетна задача, а новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено, когато залогът е за българската идентичност и история, и правата на нашите сънародници зад граница, допълни Румен Радев.

Политика

More in Политика

мсМСphppts3zt_800x

Ето го списъкът на кабинета „Петков“ министър по министър

декември 5, 2021
big_1090

Любен Дилов, ГЕРБ: Бойко Рашков е човек, който разделя обществото, не го щем за министър

декември 5, 2021
big_big_screensh45

Дават ви на НАП, ако теглите 10 хиляди лева от банката

декември 5, 2021
da7f3cfa0d9d9c1d4612660c40cbcc69

Кой кое министерство взима?

декември 5, 2021
big_12612

Съкращават 30 хиляди чиновници

декември 5, 2021
d609bd8f3c0e8e9dcfb7b9ddda3ad0e5

Демерджиев: Цацаров може да бъде отстранен като шеф на КПКОНПИ до месец

декември 5, 2021