Политика

Рашков: Имало е пътуващи с безплатен транспорт от Турция

Рашков: Имало е пътуващи с безплатен транспорт от Турция

 

boiko-rashkov-balotaj-medii-mikrofoni-btv

 

 

 

МВР има информация за контрабанда „и не само“ през турската граница и това е причината за действията на силовите структури през последните дни. Това каза пред журналисти вътрешният министър Бойко Рашков, предаде бТВ.

 

 

 

„Имаше затруднения във влизането в страната, но не днес – този въпрос беше решен. МВР имаше информация, която изискваше да бъде проверена. (…) Дали са пътували и за избори или и за други цели – ние трябва да проверим. Данните сочат, че като някои да са ползвали безплатен транспорт – не знам кой осигурява такива безплатни обеди или вечери, остават в сянката като нашите строители по магистралите. Очевидно има определена цел, която се съпътства от други цели – една незаконна контрабандна търговия“, обясни вътрешният министър.

 

 

Той подчерта, че има много добра комуникация с турския си колега и с посланика на Анкара у нас, като е убеден, че „проблемите от последните дни ще отшумят“. Рашков беше категоричен, че няма да допусне протести да възпрепятстват свободното движение.

 

 

 

Към момента „изборният ден започна и протича съвършено нормално и съвършено спокойно – както трябва да е, независимо от някои мрачни прогнози, които някои хора правят по политическа линия“. На въпрос дали се провеждат специализирани акции, Рашков отговори, че медиите ще бъдат уведомени, когато има конкретни резултати.

 

 

 

„Ние трябва да вземем мерки за ускорено развитие. За целта е нужен доказан ръководител с опит, нямаме време за експерименти. Като министър на вътрешните работи мога да кажа, че искам да победи онзи кандидат в надпреварата за президентския пост, за когото няма абсолютно никакви съмнения за връзки със структури, които доста дълго време влияеха върху нашето обществено-икономическо и политическо развитие“, заяви Рашков.

 

19 минути

Политика

More in Политика

мсМСphppts3zt_800x

Ето го списъкът на кабинета „Петков“ министър по министър

декември 5, 2021
big_1090

Любен Дилов, ГЕРБ: Бойко Рашков е човек, който разделя обществото, не го щем за министър

декември 5, 2021
big_big_screensh45

Дават ви на НАП, ако теглите 10 хиляди лева от банката

декември 5, 2021
da7f3cfa0d9d9c1d4612660c40cbcc69

Кой кое министерство взима?

декември 5, 2021
big_12612

Съкращават 30 хиляди чиновници

декември 5, 2021
d609bd8f3c0e8e9dcfb7b9ddda3ad0e5

Демерджиев: Цацаров може да бъде отстранен като шеф на КПКОНПИ до месец

декември 5, 2021