Политика

Герджиков, докато чака Радев за дебат: Ако не желае да се яви с мен, да прати Илияна Йотова, тя е смела

Герджиков, докато чака Радев за дебат: Ако не желае да се яви с мен, да прати Илияна Йотова, тя е смела

 

560x315

 

 

Проф. Анастас Герджиков чака 30 минути Румен Радев, но той не се появи

 

 

 

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков пристигна в Хасково и в 15 часа влезе в залата на БТА в Хасково, където дава пресконференция. Вчера стана ясно, че той е отправил показа за дебат към Румен Радев, който също е на посещение в града.

Герджиков изчака Радев половин час, който не се появи.

 

 

„Дебат трябва да има, това е част от демократичната процедура. Хората и българските граждани да могат да видят основните кандидати и каква е тяхната визия за бъдещето на България, иначе как ще направят информиран избор. Искането за това да има дебат е съвсем естествен, телевизиите го искат от първия ден. Канил съм много пъти г-н Радев на дебат. Почти всеки ден го правя. Разбрах от вицепрезидента Йотова, че проблемът бил в това, че няма писмена покана и ако това е проблем, утре ще отправим и писмена покана. Използвахме случая, че се случихме и аз и г-н Радев в Хасково и тук пред хората можем да кажем основните черти на нашите визии за бъдещето на страната“, каза проф. Герджиков.

 

„Ако този дебат не се състои днес не е фатално, ако този дебат не се осъществи изобщо, е лошо за българската демокрация, защото това е част от демократичната процедура по избори“, допълни той.

 

 

Аз имам много въпроси към г-н Радев, те са свързани с дейността на служебното правителство през последните 6 месеца. Ние се сблъскахме в ценова, здравна и политическа криза, и ми се струва, че със страшна сила влизаме в икономическа. На тези въпроси трябва да отговори той“, каза Герджиков.

 

 

Аз се надявам да останем тук поне половин час, ако трябва ще се върна, ако той се появи, допълни той.

 

„Вече близо месец Румен Радев не отговаря на поканите за дебат и затова предложих днес тук да го направим, защото сме на място и да не губим време. Започвам да се замислям и за друг изход от ситуацията, през последния месец най-активна в отправянето на послания беше г-жа Йотова. Имам чувството, че тя а кандидатът на БСП за президент, не за вицепрезидент. Ако има проблем и г-н Радев не желае да се яви на дебат с мен, може би трябва да изпрати г-жа Йотова. Тя е смел и компетентен човек и може да отговори за важните точки от тяхната програма“, каза проф. Анастас Герджиков.

 

 

„Имахме идеята да предложим г-жа Митева да се яви вместо мен, очевидно аз имам някакво стряскащо качество, не бива да е така и затова сме готови на всякакви варианти, за да се състои този дебат“, допълни той.

 

 

Кандидатът за президент поговори за образованието с кандидата за депутат от ГЕРБ Делян Добрев, за икономика, бизнес и корона кризата.

 

Труд

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024