Политика

„Делта гард“ даде Румен Радев на прокурор

„Делта гард“ даде Румен Радев на прокурор

радев2112484908

 

 

 

Охранителната фирма „Делта гард“ на Антон Великов даде държавния глава на прокурор, става ясно от тяхна публикация в социалната мрежа „Фейсбук“. Повод са неговите думи, насочени срещу фирмата, чийто лиценз МВР на Бойко Рашков иска да отнеме.

 

 

 

„На 29 октомври 2021 г. в свое изявление президентът Румен Радев взе отношение по повод стартиралата процедура по отнемане лиценза за охранителна дейност на представляваното от мен дружество, а именно: „Поздравявам МВР за процедурата по отнемане на лиценза на Делта гард. Времето на дерибеите свърши. България е демокрация, в която няма място за частни милиции…“

 

 

 

Според тях с това си изявление президентът „грубо и неправомерно влияе върху процедурата, която не е приключила, като внушава неистини и разделя обществото“. Жалбата им е входирана в Софийска градска прокуратура с копие до главния прокурор.

 

 

 
Припомняме, че преди няколко дни от МВР съобщиха, че отнемат лиценза на охранителната фирма „Делта гард“, съобщава Антикорупционният фонд. Вече е започнала процедурата.

 

 

От фонда припомнят, че още през септември 2020 г. са сигнализирали МВР за изнесените в разследването „Осемте джуджета“ множество данни за закононарушения от страна на фирмата. Призоваха и за пълна проверка на дейността ѝ.

 

 

Ето и пълния текст на сигнала до прокуратурата:

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024