ОБЩЕСТВО

Кантарджиев изплашен от предстоящ локдаун!

Кантарджиев изплашен от предстоящ локдаун!

 

1e13955819cd2c63d256765044fee089

 

 

За съжаление в момента 113 000 души са активни болни – това никога не е било. Това, което малко ме притеснява, че това, което се хвали Министерство на здравеопазването, точно обратно казват директорите на болниците.

 

 

Това заяви консултантът по ваксиниране в Столична община проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

 

 

По думите му тежко е положението по отношение на многото болни и лечение. Още известно време ще се увеличава броят на починалите, но за съжаление такива са фактите. На първо място трябва да мисля за близките си и да пазят околните, призова Кантарджиев.

 

 

Разбира се, връщането на децата в училище представлява риск да се увеличи заболеваемостта от COVID-19. Това заяви бившият ръководител н…

 

 

Той подчерта, че рискът за здравето на хората е по-малък, ако отидат да гласуват от това да отидат в магазина да пазаруват. Важното е маската да не слиза от лицата на хората и да се проветрява в избирателните секции, призова Кантарджиев. Той предупреди, че ако има опашки пред избирателните секции, тогава вече има опасност от заразяване. Ако имаш желание се справяш, но ако мислиш за други неща и за едни пари как да ги усвоиш за себе си, тогава вече е страшно, коментира имунологът.

 

 

 

Кантарджиев много се плаши, когато служебният здравен министър Стойчо Кацаров каже нещо. Сега той казва, че няма да има локдаун, но не знам знае ли какво значи локдаун. Каквото е казал винаги е ставало обратното, заяде се Кантарджиев със здравния министър.

 

 

 

Според бившия директор на Националния център по заразни и паразитни болести посочи, че въвеждането на зелен сертификат за наличието на необходимия брой антитела е добро решение. Медицинското становище е такова, че имаш ли антитела, значи си бил в контакт с вируса, много по-вероятно е да имаш много по-силен клетъчен имунитет, но много неща се отриха и се проведоха спорове за клетъчния имунитет.

 

 

Той посочи, че обикновено като хората са прекарали заболяването, имат защита от делта варианта, но най-лошото е, ако настъпи такава мутация, която да прескочи ефекта на ваксините. Откъде го измислиха делта плюс, какво се оказа?

 

 

 

Лафът делта плюс възниква лятото, но в Британия казват, че вариантът 4.2 се разпространявал с 10% повече, но по нищо друго не се различавал. Това не е тема за плашене, защото делта плюсът не е по-заразен, не е по-опасен, но е заразен 10%. Делта вариантът е заразен много пъти повече, предупреди проф. Кантарджиев.

 

БНТ, Лупа бг

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024