Европа

Паника в Гърция! Копират зверския локдаун на Австрия

Паника в Гърция! Копират зверския локдаун на Австрия

 

ba4a729553e2e814036c0d242c4f7796

 

 

Гърция може да наложи зверските мерки на Австрия срещу неваксинирани. Това призна вътрешният министър Воридис. Точните му думи бяха – „идея, която бих обмислил“.

 

 

 

От днес австрийското правителство наложи локдаун на неваксинираните си граждани. Те имат право да напускат домовете си само за хранителни стоки, работа или при изключителни обстоятелства. Забранено им е да влизат в барове, културни, социални или спортни събития и магазини за несъществени стоки.

 

 

 

Воридис каза още, че според наличните данни, огромното мнозинство от пациентите с ковид, които умират, са неваксинирани, за разлика от ваксинираните граждани, които се разболяват и от които 0,4% губят живота си.

 

 

Днес гръцките медии спекулираха за сценарии за повече мерки, които ще включват френския модел със задължителна бустерна доза за лица над 65 години или заплахата от изолиране от социални дейности, съобщи сайтът Keep Talking Greece.

 

 

 

Говорителят на правителството Янис Ойконому нито потвърди, нито отхвърли възможността за прилагането на австрийския и френския модел за антиковид мерки.

 

 

 

Основният приоритет на правителствената философия относно пандемията „е увеличаването на ваксинациите“, каза Ойконому пред репортери на редовния брифинг в понеделник.

 

 

„Обсъждаме само точкови промени [на мерките, които вече са в сила] и всичко, което може да насърчи ваксинирането и сигурността на гражданите срещу заплахата от коронавирус. Ние не обсъждаме ограничаване на свободите за нашите ваксинирани граждани, ние по никакъв начин не обсъждаме някакво блокиране“, категоричен беше той.

 

Лупа бг

Европа

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024