Русия

Путин: Разполагането на ракети в Украйна е преминаване на „червените линии“ и „натискане на спусъка“

Путин: Разполагането на ракети в Украйна е преминаване на „червените линии“ и „натискане на спусъка“

 

big_big_6210

 

 

 

Русия ще плати висока цена, ако използва сила срещу Украйна, предупредиха от Алианса

Остри думи и взаимни предупреждения размениха Русия и НАТО във вторник, предаде Актуално.

 

 

„Ако на територията на Украйна се появят нападателни ракетни съоръжения, времето за полет до Москва ще бъде 7-10 минути. В случай на разполагане на хиперзвуково оръжие – пет минути. Само си представете… Какво ще правим при такъв сценарий? Тогава ще трябва да направим нещо реципрочно срещу тези, които ни заплашват по този начин. И можем да направим това още сега“.

 

 

Това предупреди руският президент Владимир Путин по време на инвестиционен форум в Москва. Той подчерта, че разполагането на подобни военни съоръжения в близост до руската граница ще се разглежда като преминаване на „червените линии“ и „натискане на спусъка“ срещу Русия.

 

 

Путин предупреждава, че Русия съвсем скоро успешно е тествала нова хиперзвукова ракета с морско базиране, която ще бъде въведена в експлоатация в началото на новата година и взима разстоянието до Украйна за 5 минути при скорост девет пъти по-висока от скоростта на звука. Въпреки почти директната заплаха, руският президент изказва надежда, че „ще надделее здравият разум“.

 

 

 

Русия отхвърли опасенията, че готви настъпление срещу украинската територия – придвижването на войските към границата имало чисто отбранителен характер.

 

 

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг от своя страна заплаши Москва с „висока цена, ако отново използва сила срещу независимостта на нацията на Украйна“. Той допусна икономически, финансови и политически санкции срещу Москва. Той говори пред журналисти на влизане за срещата на външните министри от НАТО в Рига, Латвия.

 

 

 

„Имаме различни възможности и през годините, в отговор на предишна употреба на военна сила от страна на Русия срещу Украйна, показахме, че можем да поддържаме тежки икономически и финансови санкции, политически санкции. А също така фактът, че увеличихме присъствието си тук, в региона, както в Черноморския регион, така и в Балтийския регион, във въздуха, по суша или по море, е пряка реакция на руското военно нахлуване в Украйна и незаконното анексиране на Крим“, каза той.

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024