СВЯТ

С атомна бомба ли се сдобива Сърбия? Вучич съобщи загадъчно за тайно супер оръжие

С атомна бомба ли се сдобива Сърбия? Вучич съобщи загадъчно за тайно супер оръжие

 

big_1163462b47

 

Сърбия скоро ще има супер оръжие, което няма да позволи на никой да я унижава – дори най-силните.

Загадъчно послание направи Вучич след срещата си с Путин, а в мрежата се появиха много коментари, в които хората се питат дали Сърбия няма да се сдобие с атомна бомба.

Това, за щастие, е малко вероятно, но със сигурност западната ни съседка се военизира ударно с помощ от Русия въпреки слабата си икономика.

Сръбският президент и председател на управляващата партия Александър Вучич заяви, че повече няма да се кандидатира за председател на Сръбската прогресивна партия (СПС) и че Сърбия ще си набави ново оръжие по-бързо от всеки друг в региона, „за да не бъде унижавана повече“.

На партиен митинг на СПС пред 15 000 членове в Белградска арена той каза, че ще остане начело на партията до парламентарните избори на 3 октомври.

Президентът обяви, че няма да се кандидатира за председател на следващото партийно събрание, като подчерта, че докато СПС е на власт, „ще води самостоятелна, независима и суверенна политика в интерес на своите граждани“.

Ще се опитам да ви доведа до още една победа и ви моля да бъдете най-убедителни досега. Сърбия очаква успех във всичко днес, заяви Вучич по повод 13-годишнината на партията и добави, че „кумулативно погледнато, 2020 и 2021 г. Сърбия ще бъде страната с най-висок икономически растеж в цяла Европа“.

,,Сърбия е на европейския път. Но Сърбия няма да изостави приятелите си, нито ще се откаже от приятелството с Русия и Китай, нито тези две страни ще се откажат от приятелството със Сърбия“, каза още той, цитиран от „Фокус“

По отношение на хърватската покупка на френски изтребители „Рафал“ Вучич подчерта, че Сърбия укрепва армията си, за да не може никой да я унижава, както се е случило през 90-те и 2000-те години.

А тези, които си мислят, че са най-силните и много мощни, те все още не знаят, ние още не сме ги информирали, че нещо скоро идва в Сърбия и ще пристигне много преди те да са получили онова, с което се хвалят, отбеляза Вучич.

Той повтори посланието си, че „бури, проблясъци и погроми няма да се повторят, независимо от целия натиск“.

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024