Политика

4 сгради в любимата на Борисов “Паламара“ и близо 43 дка към тях продадени за 155 000 лв.

4 сгради в любимата на Борисов “Паламара“ и близо 43 дка към тях продадени за 155 000 лв.

palamara2
Четири сгради в любимата “тайна бърлога“ на експремиера Бойко Борисов – ловното стопанство ”Паламара” в Шумен и земите около сградите – около 43 дка с инфраструктура, са продадени за 155 000 лв. без ДДС. Това заяви на брифинг в Главна дирекция ”Национална полиция” главният секретар на МВР Петър Тодоров.

В началото на ноември съпредседателят на „Зелено движение“ Владислав Панев обяви, че територията на ловното стопанство е с ограничен достъп. Тогава той съобщи:

 

 

 

„Новият шеф на „Паламара“ Гюнай Кадиров, „който отвори любимата резиденция на Бойко Борисов за простосмъртни, вече е уволнен. Според информация от Шуменско му е спретнат компромат от фирмите на местния феодал Бейзат Яхя, така че приятелят на Бойко Борисов отново контролира стопанството“.

 

 

 

„В близките години едни четири сгради в него, които са общо на 530 кв. м, заедно с прилежащите към тях близо 43 дка със съответната инфраструктура са продадени за 155 000 лв. без ДДС. Това е взето като решение със заповед на министъра на земеделието, храните и горите към 2017 г.“, обясни главният секретар на МВР.

 

 

По думите му е открита процедура по търг, като първоначалната цена е била 154 910 лв. Явил се е един кандидат, който е дал 90 лв. над първоначалната цена и за 155 000 лв. е спечелил търга.

 

 

 

„Лицето е подставена фирма. При извършена проверка на подставеното лице се установява, че дори няма ключове за голяма част от сградите. Година след като този имот става частен, се изгражда един път, за който се дават около 780 000 лв. без ДДС. Изграждат се и врати и паркинг там. Изграждат се едни големи порти, които да бъдат заключвани, когато там има важни гости. Така се възпрепятства преминаването на хората, които живеят между селата Венец и Осеновец“, заяви той.

 

Тодоров каза още, че е бил направен опит да бъде сплашван директорът на ОДМВР там.

 

 

През септември отново Панев публикува ексклузивно видео от „Паламара“ – мястото, където са се разпределяли порциите в държавата.

 

 

„Разказваха ни за сделки, оргии, монопол, феодализъм. Забранен достъп за външни лица в продължение на десетилетие. Домакини са Бейзат Яхя – феодалът на Бойко Борисов за Шуменска област, човекът който му превеждаше на срещата с Ердоган преди месеци, а синът му е депутат от ГЕРБ. Както и Валентин Златев, чиято фирма има сключен договор за съвместно ползване с държавно ловно стопанство „Паламара“. Видяхме разредени гори и луксозна обстановка, далеч от хорските очи и уши. За да не се пречи на комфорта на властта“, написа тогава той.

 

Фрог нюз

Политика

More in Политика

atanas-atanasov

Ген. Наско брани уволнения Коцев: 100% съм сигурен, че не е участвал в престъпни схеми

април 11, 2024
йовчев

Цветлин Йовчев: Живко Коцев, вместо да разследва корупция, се търкаля по сауни

април 11, 2024
eto-koi-shte-poeme-vremenno-posta-829

Радев освободи Живко Коцев като главен секретар на МВР, ето кой поема временно поста

април 10, 2024
1010x570

Българите от Херсон с видеопослание: Украйна използва български оръжия срещу нас. Спрете доставките за режима в Киев

април 9, 2024
кироооо

Кирил Петков: Не може с някакви снимки на пачки да се замазва нещо по-страшно, връщаме се в мутренските времена

април 9, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024