СВЯТ

Insider: Флорида става първият щат, който глобява работодателите за налагане на задължителна ваксинация

Insider: Флорида става първият щат, който глобява работодателите за налагане на задължителна ваксинация

 

53277727_303

 

 

Във Флорида влезе в сила закон, съгласно който частни работодатели и болници ще трябва да плащат глоби, ако настояват за задължителни ваксинации, пише Insider. На училищата също беше забранено да изискват от учениците да бъдат ваксинирани и да носят маски. Рон Десантис, губернаторът на щата, който е пионер в този вид законодателство, нарече инициативата „най-мощната“ в страната.

 

В четвъртък, 18 ноември, губернаторът на Флорида Рон Десантис подписа законопроект, който ще принуди местните работодатели и болници да плащат глоби, ако настояват за задължителна ваксинация, пише Insider.

 

 

Инициативата дава възможност хората да отказват ваксинация по редица причини. Те включват потенциални здравословни проблеми, религиозни вярвания, текуща или планирана бременност и преболедуване от коронавирус.

 

 

 

Съгласно новия законопроект, който влезе в сила веднага след подписването му от губернатора, средният и големият бизнес, който следва политика за задължителна ваксинация, ще бъде глобяван с 50 000 долара за всеки работник, когото са принудили да се ваксинира. Малките фирми с по-малко от 100 служители ще плащат по-малко – 10 000 долара за всяко нарушение. Частните работодатели вече ще трябва да плащат за тестването за коронавирус и за лични предпазни средства за работниците, които решат да не се ваксинират.

 

 

 

Също така, съобщава Insider, инициативата забранява на училищата да въвеждат изисквания за задължителни ваксини и носенето на маски и да поставят под карантина „здравите ученици“. Ако образователните институции настояват да налагат правилата, забранени от законопроекта, семействата имат право да се обърнат към съда.

 

 

 

Обещах на жителите на Флорида, че ще защитим работните им места и днес имаме този закон. Никой не трябва да бъде отстранен от работата си поради прекалено рестриктивни изисквания и наша отговорност е да защитим препитанието на жителите на Флорида. Благодарен съм на държавния законодател, че се присъедини към мен в отстояването на свободата “, каза Десантис в съобщение за пресата.

 

 

 

Според съобщения в медиите, по време на церемонията по подписване на новия закон, губернаторът го нарече „най-мощната законодателна инициатива, предприемана някога в страната“. Тълпата, събрала се за събитието, скандира „Давай Брандън“, лозунг, който наскоро придоби популярност сред републиканците и има значението на „Майната му на Байдън“, добавя Insider.

 

 

 

Както припомня вестникът, в момента инициативата на президента Джо Байдън за задължителна ваксинация е спряна с решение на Федералния апелативен съд.

 

 

 

Нито Белият дом, нито представителите на Десантис отговориха на искане за коментар относно новия закон на Флорида към момента на публикуването.

Превод: ЕС

Поглед инфо

https://pogled.info/

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024