Коментари

Ал Йо се присмя на стойката на Кирил Петков: Защо е това карикатурно пъчене?

Ал Йо се присмя на стойката на Кирил Петков: Защо е това карикатурно пъчене?

 

big_269701869_4707669109311874_3749410398592805118_n

 

 

Евродепутатът от ГЕРБ СДС Александър Йорданов се подигра на премиера Кирил Петков за стойката му по време на срещата с гръцкия премиер Мицотакис.

 

 

Ето какво пише той:

 

НЕУДОБНИ ДУМИ: КОПЧЕТО ЗАКОПЧАНО, НО СТОЙКАТА Е НЕЕСТЕСТВЕНА!

 

Оня ден го смъмрих за разпищоленият му външен вид. Днес видях снимка от срещата му с гръцкия премиер. Констатирам, че за два дни се е научил да си закопчава сакото. Това е похвално. Но защо е това карикатурно пъчене? Пред кого се перчи „просто Киро“?

 
В казаното от него отново имаше дипломатични гафове. А и гъркът умело го подхлъзваше – за отношенията с Турция, със Северна Македония. Вярно е, че Гърция има проблеми с Турция, но това не означава, че ние трябва да взимаме страна в техния спор. А и не е много дипломатично в двустранна среща да се обсъждат открито отношения с трета страна. Редно е да се обсъждат основно двустранните отношения.

 
Що се отнася до въпроса за македонските надежди за начало на преговорите за европейско членство, българската позиция се различава от тази на Гърция. Различията произтекоха от различията в договорите, които ние и Гърция подписахме със Скопие. Гръцко-македонският договор реши конкретно проблемите с претенциите на македонците към античното минало, а нашият договор със Скопие препрати сходна историческа проблематика към смесена комисия и практически ги остави отворени. Гърция затвори страницата, а ние я отворихме и си обещахме тепърва да я четем и да си обясняваме взаимно прочетеното.

 

 

След договора от Преспа Гърция няма проблем с македонизма. Но точно заради това бе важно българският премиер да изтъкне, че македонизмът е антибългаризъм в постоянно действие, следователно за него не би трябвало да има място в Европейския съюз. Там държави, които провеждат политика срещу съседите си, не се приемат. Но явно нашият премиер е нерешителен, колеблив, а и е видимо неподготвен още за срещи на високо равнищше. Влезе в политиката с парашут и се приземи на върха. Не му е познато движението към върха. В това отношение си прилича с президента и не случайно двамата си допаднаха.

 

 

И премиерът като президента предпочита изпънатата и наперена стойка, но това не е достатъчно за успех в двустранни разговори или преговори. И в това е пародоксът: външно „просто Киро“ е изпънат, напомпал е мускули, усмивката не слиза от лицето му, изгрявайки на него с повод и без повод. Но вътрешно премиерът е склонен да превие кръст, да се наведе, да отстъпи. Ще го направи отново хитричко усмихнат, а това със сигурност не вещае добри дни за България.

 

 

 

 

Коментари

More in Коментари

байрактаров-1280x720

Не Русия, а Запада ни спря газа, сега същият този Запад ни заявява, че ще ни доставя газ, но на по-висока цена!

април 30, 2022
03-Asen_Vasilev_3206638707011258148_big

Асен Василев с цялото ми НЕуважение искам да попитам, от коя страна се хваща автомата, знаеш ли? В окоп лягал ли си?

април 29, 2022
мажд1523345829-abbb

Мамин Кире… Иди си, че не вашите те търсят да те бият, а сите българи ще те бият

април 29, 2022
теодораImage_5132686_128_0

Да, Русия с терористи не преговаря. Но Русия не преговаря и с предатели. А особено не преговаря със слабаци

април 28, 2022
петков-василев59027428_303

Това са световни капацитети. На тях България им е тясна. За 24 часа решиха газовия проблем на половината свят

април 28, 2022
марковbig_22

Не зная какви са представите на Асен и Кирил за думата „война“, но съм сигурен, че тези момчета не са ходили войници

април 28, 2022