Политика

Гербаджии се правят на „граждани“, причакаха Петков пред НДК и им се случи случка с НСО! ВИДЕО

Гербаджии се правят на „граждани“, причакаха Петков пред НДК и им се случи случка с НСО! ВИДЕО

1639934971-kiril-petkov2

 

 

 

Кирил Петков, който гостува тази вечер в bTV, беше причакан пред малкото НДК от лидера на ГЕРБ – младежи Георг Георгиев и други граждани, силно заинтересовани дали министър-председателя спазва обещанията си. Едно от тях – да ходи пеша и да не използва услугите на НСО.

 

 

 

Георг Георгиев направи живо включване във „Фейсбук“ (ВИЖТЕ ТУК!!) и успя да зададе въпросите си на Петков. На излизане от сградата, в която е bTV, обаче се стигна до екшън. Георгиев се оплака, че е бил изблъскан от един от гардовете на НСО.

 

 

„Чакаме министър-председателя Кирил Петков, за да му зададем няколко въпроса във връзка с първото му обещание, което даде като новоизбран премиер – че ще ходи пеша.

 

 

 

Всъщност това беше второто му обещание, защото първо каза, че ще въведе зеления сертификат в Министерски съвет, но това се отложи с 40 дни. Бихме искали да разберем дали така ще стане и с неговото ходене – без специализиран транспорт и без охрана. Той обеща да бъде близо и до младите хора, така че сега ще разберем дали и това свое обещание ще спази“, казва Георг Георгиев в живото си включване във „Фейсбук“.

 

 

 

 

 

 

„Не даваме никакъв опасен вид, така че охраната да не бъде предизвикана да предприеме действия срещу нас. Намеренията ни са добронамерени и граждански“, добавя Георгиев, след което Петков се приближи към него и отговори на питането му.

 

 

„Всеки ден от понеделник ходех пеша на работа и се връщах пеша от работа. Днес целият ден бях навън пеша, даже разхождайки се и с децата си. Но трябваше да отида в Министерски съвет, където трябваше да свършим доста важна работа във връзка с енергийните въпроси. И погледнах часовника и бях закъснял (б.р. – за гостуването в bTV).

 

 

Ако сега ме проследите, ще видите че оттук до „Шишман“ ще продължа пеша. Но хората от НСО са задължени непрекъснато да движат автомобилите си недалече от мен, това е по тяхната процедура“, обясни Петков, след което Георг Георгиев го попита и за зелените сертификати.

 

 

 

„Решението не се отложи, аз направих заповедта веднага. Въпросът е когато направя заповед, тя не може да е просто.. за съжаление нямам вълшебна пръчица и да кажа от днес да има пункт и да бъдат хората информирани. Аз им давам шанс, това е процес. Заповедта я подписах, вече е факт.

 

 

 

Сега даваме възможност на хората да се ваксинират, да има пункт за тестове, целият инструментариум да бъде направен. Тук не става въпрос да играем на заповеди“, каза Кирил Петков.

 

 

 

„Хубаво е, че в момента записвате с телефона. Явно си говорим, значи сме успели. Сега даже ви каня да ходите с мен пеша“, обърна се Петков и излезе извън сградата, след което настана суматоха.

 

 

„НСО ме избута най-безцеремонно“, оплака се Георг Георгиев.

 

 

 

 

 

Блиц

Политика

More in Политика

kiril-petkov-moratoriumat-varhu-cenata-na-toka-moje-da-padne-predi-mart-1

Мораториумът върху цената на тока може да падне преди март

декември 19, 2021
big_121cd4

Едното ми дете е с диабет тип 1 и е ваксинирано. Когато говоря такива неща, винаги започвам от себе си

декември 19, 2021
big_6415

24 ч. в ареста е трябвало да прекара Владислав Горанов?

декември 19, 2021
screenshot13452

Der Spiegel: Генерал от НАТО иска засилване на военното присъствие в България и Румъния заради „агресивната Русия“

декември 19, 2021
goranov-1

Нова издънка: Горанов не е декларирал крадената кола, чл. 313 от НК

декември 19, 2021
phpsl77ge_559x345

Март или април ще е най-критичен за инфлацията в България

декември 19, 2021