Политика

Кирил Петков: Единствената точка на напрежение беше кога ще се приема бюджета

Кирил Петков: Единствената точка на напрежение беше кога ще се приема бюджета

 

big_1bfa

 

 

Със сегашния главен прокурор Иван Гешев не може да се бори корупцията. Това заяви бъдещият премиер Кирил Петков от ”Продължаваме промяната”. По думите му, ако е искал това да стане, Гешев е щял да го направи досега.

 

 

 

Надявам се следващата седмица до края да имаме нов кабинет с всички министри вътре. Днес трябва да изчистим коалиционното споразумение и да го изпратим на нашите партньори. Надяваме се до сряда да имаме финализиран договор с разпределение на министерствата. Използваме думата договор, защото всеки трябва да носи отговорност. Няма да има санкции като в бизнеса, но ще се изисква да се изпълняват дадени задачи. Виждаме, че всичките лидери имат волята в момента нещата да се случат, заяви още съпредседателят на ПП пред bTV.

 

 

 
Ще дадем възможността на министрите да си изберат заместник – министрите и така няма да има оправдания. Целите екипи ще бъдат номинации от партиите, но щом влязат в МС, то те ще бъдат министрите на България и ще отговарят за задачите, които са важни за България. Няма да има политически чадъри и всеки, които реши да стъпи настрани ще бъде подложен на цялата строгост на закона, каза още Петков.

 

 
Няма да има шанс да се монополизира даден ресурс. Нашата политика ще бъде – общественият ресурс е на обществото. Никой министър няма да притежава нищо, категоричен е още той.

 

 
По думите му има някои имена, които са обсъдени, но няма нищо финализирано. Много е важен не само крайният резултат, но и процесът по който се стига до него, каза още съпредседателят на ПП.

 
Петков заяви, че единствената точка на напрежение е била кога ще се приема бюджета.

 

 
На въпрос дали ще има министерство, което да обединява всички държавни предприятия, той заяви, че тази идея се довършва. Министерство на икономиката ще бъде разделено на две. Държавните предприятия ще бъдат в едно министерство, а всички фондове ще са в посока растеж. На мен като министър на икономиката ми липсваше растежа, каза той.

 

 
Кирил Петков бе категоричен, че Корнелия Нинова не е искала за себе си поста на председател на НС. Що се отнася до Бойко Рашков и това дали ще продължава да е вътрешен министър, Петков заяви, че ще е тяхната номинация за поста, но дали той ще приеме е друга тема.

 

 
Антикорупционната комисия ще може да прави проверки на всеки. Няма да има значение кой кого е назначил. Проверки на нас и на нашите екипи са добре дошли, заяви Петков.

Политика

More in Политика

big_6313

Сачева: Ако управлявахме ние, щяхме да предложим минималната заплата да е 720 лв.

декември 4, 2021
big_6310

Депутат от ГЕРБ се закани на Петков: Този, който се опита да смени г-жа Фандъкова, ще загази

декември 4, 2021
снегорин-1024x683

Парите за зимно почистване на София са привършили още през септември

декември 4, 2021
big_12612

Асен Василев с леден душ за пенсиите на много пенсионери

декември 4, 2021
big_2ad6

И доц. Мангъров влиза в парламента, но не като депутат

декември 4, 2021
big_4

Овчаров: Хвърлянето на неподготвени хора в политиката води до трагични резултати

декември 4, 2021