Политика

Кирил Петков: Даваме право на всеки министър сам да избира заместниците си

Кирил Петков: Даваме право на всеки министър сам да избира заместниците си

 

big_1bfa

 

 

Със сегашния главен прокурор Иван Гешев не може да се бори корупцията. Това заяви бъдещият премиер Кирил Петков от ”Продължаваме промяната”. По думите му, ако е искал това да стане, Гешев е щял да го направи досега.

 

 

 

Надявам се следващата седмица до края да имаме нов кабинет с всички министри вътре. Днес трябва да изчистим коалиционното споразумение и да го изпратим на нашите партньори. Надяваме се до сряда да имаме финализиран договор с разпределение на министерствата. Използваме думата договор, защото всеки трябва да носи отговорност. Няма да има санкции като в бизнеса, но ще се изисква да се изпълняват дадени задачи. Виждаме, че всичките лидери имат волята в момента нещата да се случат, заяви още съпредседателят на ПП пред bTV.

 

 
Ще дадем възможността на министрите да си изберат заместник – министрите и така няма да има оправдания. Целите екипи ще бъдат номинации от партиите, но щом влязат в МС, то те ще бъдат министрите на България и ще отговарят за задачите, които са важни за България. Няма да има политически чадъри и всеки, които реши да стъпи настрани ще бъде подложен на цялата строгост на закона, каза още Петков.

 
Няма да има шанс да се монополизира даден ресурс. Нашата политика ще бъде – общественият ресурс е на обществото. Никой министър няма да притежава нищо, категоричен е още той.

 
По думите му има някои имена, които са обсъдени, но няма нищо финализирано. Много е важен не само крайният резултат, но и процесът по който се стига до него, каза още съпредседателят на ПП.
Петков заяви, че единствената точка на напрежение е била кога ще се приема бюджета.

 
На въпрос дали ще има министерство, което да обединява всички държавни предприятия, той заяви, че тази идея се довършва. Министерство на икономиката ще бъде разделено на две. Държавните предприятия ще бъдат в едно министерство, а всички фондове ще са в посока растеж. На мен като министър на икономиката ми липсваше растежа, каза той.

 
Кирил Петков бе категоричен, че Корнелия Нинова не е искала за себе си поста на председател на НС. Що се отнася до Бойко Рашков и това дали ще продължава да е вътрешен министър, Петков заяви, че ще е тяхната номинация за поста, но дали той ще приеме е друга тема.

 
Антикорупционната комисия ще може да прави проверки на всеки. Няма да има значение кой кого е назначил. Проверки на нас и на нашите екипи са добре дошли, заяви Петков.

Политика

More in Политика

ivo-mirchev

Военното разузнаване с остра позиция след изказвания на депутата от ДБ Иво Мирчев

юли 4, 2022
payimage-526924

Лена Бориславова за разследването срещу нея: Граничи с политическа акция

юли 4, 2022
lavrov-rusia-shte-otgovori-na-balgaria-1

Лавров с първи коментар за скандала с България – ето кого обвини и каза какво ще последва!

юли 4, 2022
vdjabarov

Руски сенатор: Без нас България рухна. Братушките направиха глупашки избор

юли 4, 2022
lenadarik

Разследват Лена Бориславова за неизгодна сделка – ощетила ББР с нищожен договор за 164 289 лв.

юли 4, 2022
макеezgif-1-852d5c3b83

Мащабен антибългарски протест в Скопие: наричат ни „фашисти“, „въшки“ и „татари“!

юли 4, 2022