СВЯТ

МРАКОБЕСИЕ! Шефът на „Пфайзер“ изрече това, за което обвиняват всички мислещи хора – ето какво ни чака!

МРАКОБЕСИЕ! Шефът на „Пфайзер“ изрече това, за което обвиняват всички мислещи хора – ето какво ни чака!

 

epa09155133 Pfizer CEO Albert Bourla speaks during a press conference with European Commission President after a visit to oversee the production of the Pfizer-BioNtech Covid-19 vaccine at the factory of US pharmaceutical company Pfizer in Puurs, Belgium, 23 April 2021.  EPA/JOHN THYS / POOL

 

 

Ще е нужна годишна имунизация за COVID-19 за много години напред, смята шефът на компанията „Пфайзер“. В интервю пред Би Би Си д-р Албер Бурла коментира, че ще трябва да се поддържа „много висока защита срещу коронавируса“.

 

 

 

 

Интервюто е проведено преди появата на новия вариант „Омикрон“, но Бурла казва, че компанията вече е произвеждала адаптирани ваксини – първо за „Бета“ варианта, а после и за „Делта“, но те не са били използвани.

 

 

 

В момента компанията работи по специфична ваксина за варианта „Омикрон“, която се очаква да бъде готова за 100 дни.

 

 

До края на годината „Пфайзер“ планира да е осигурил три милиарда дози, а за следващата година са планирани още четири милиарда.

 

 

 

На въпрос дали печеленето на пари от тези ваксини е неморално, Бурла казва, че в крайна сметка се спасяват човешки животи.

 

 

 

„Ние спестихме трилиони долари на глобалната икономика. Това е сериозна стъпка към иновации, с които да посрещнем следващата пандемия. Хората трябва да разберат, че за да направим нещо, което спасява животи и спестява пари, трябва да има и финансова възвръщаемост“, коментира Бурла.

 

 

Бурла отправи и призив към хората, които не искат да се ваксинират.

 

 

„За тези, които се страхуват, искам да кажа, че единствената емоция по-силна от страха е любовта. Тази ваксина ще повлияе благоприятно не само на вашето здраве, но и на това на вашите близки и хора, които обичате“, казва Бурла.

 

 

 

Той разкри също, че е бил обект на фалшиви новини и конспирации. Първоначално ги приемал с насмешка, но се появила новина, че съпругата му е починала след поставена ваксина.

 

 

 

„Притеснявах се за децата ми. Това, през което преминахме е нищо в сравнение с глупостите, които хората публикуват. Все още има хора, които смятат, че жена ми е починала от ваксината. А тя си е добре“, казва Бурла.

 

Блиц

СВЯТ

More in СВЯТ

big_20d6

СЗО: Досега Омикрон е открит в 38 държави по света

декември 4, 2021
sasht-zaplashiha-rusia-1

САЩ заплашиха Русия

декември 4, 2021
путинbig_302

Путин: Искам писмени гаранции, че НАТО няма да се разширява на изток

декември 2, 2021
phprnysqf_559x345

В Германия заключват неваксинираните, евентуална задължителна ваксинация от февруари

декември 2, 2021
big_surgery-g49f3915aa_640

Недопустима грешка: Лекар се обърка и ампутира здравия крак на пациент

декември 2, 2021
1638369113-kat

Страна от ЕС спря напълно тази ваксина след смъртта на 20-г Катя от съсирек и кръвоизлив в мозъка… ВИДЕО

декември 1, 2021