Коментари

Горанов бил жертва на автомобилната мафия. Но той не беше ли…

Горанов бил жертва на автомобилната мафия. Но той не беше ли…

atanas_fu
Жертва на автомобилната мафия бил бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов. Това заяви пред Нова телевизия Атанас Фурнаджиев, собственикът на фирмата, от която е бил закупен автомобилът, обявен за издирване от “Интерпол”.

Сагата започна вчера и е поредното черно петно в биографията на Горанов. Фрог нюз припомня, че той си тръгна от поста министър на финансите след протестите през 2020 г. Горанов бе един от общо тримата сменени в Министерския съвет заради “връзки с ДПС”, както посочи тогавашният премиер Бойко Борисов. Смяната дойде и след скандалите с Васил Божков и лотарийната му игра и обвиненията за осигуряване на политически чадър над бившия хазартен бос.

 

 

Вчера Горанов бе спипан да напуска страната с обявен за издирване автомобил. Колата е закупена през март 2020 г. на лизинг, обясни вчера самият бивш министър. По думите му колата е купена чисто нова от “Мото Пфое” и е регистрирана от вносителя в КАТ. Днес Фурнаджиев посочи, че единствено при регистрацията в КАТ може да се разбере дали даден автомобил се издирва или не.

 

 

„Той е преминал два пъти в КАТ – първо при регистрацията от нашата компания, а след това при вписването на Горанов като ползвател на талона. При тези две проверки не е установено автомобилът да е издирван. Минал е и митница през Германия“, подчерта Фурнаджиев.

 

 

 

Вчера същият бизнесмен даде интервю и пред в. “24 часа”, където обясни, че джипът на Горанов е напълно редовен. Купен е от Хамбург от официален дилър на „Тойота“ и всички документи са налични. Просто някой е направил „двойник“ на тази кола и той е обявен за издирване от Русия. Бизнесменът е известен с голямото си влияние в БФС и връзките си, според някои, с ДПС.

 

МАЛЪК КОМЕНТАР

 

 

Остава неясно обаче защо представителят на автомобили „Форд“ купва джип „Тойота“ за Владислав Горанов от Германия, от немски дилър. Представителство на японския концерн има и в София. Платен ли е този джип или е подарък?

 

 

 

Защото знаем, че Горанов си пада по подаръците. Населява лукс жилище без да плаща наем, даден му харабийски от негов кумец, близък, нещо такова. Радва се и на вила, колкото прогимназия или държавна резиденция в местността Ярема на Витоша, която пък била на кумица или пак нещо подобно.

 

 

Бизнесменът Васил Божков пък твърди, че му е „дарил“ няколко десетки милионакато такса „спокойствие“ – за Горанов и шефа му Борисов… Та и този джип да не е подарък от приятел за някои услуги? Само питаме, защото обикновените граждани придобиват коли по съвсем друг начин. Освен това, ако при проверка се окажат с краде автомобил, следват сложни процедури и безброй неприятности.

 

 

 

Но колата минала без проблем през КАТ цали два пъти, твърди още Фурнаджиев. Само че всички знаем как може да се мине през КАТ, когато става дума за… еди кого си…

 

 

Още нещо: защо в Русия ще правят кола-близнак точно на автомобила на Горанов? Освен това в Интерпол толкова наивни ли са?

 

А г-н Фурнаджиев твърди, че всичко е било по правилата, но в мрежата се появявиха съмнение да не би да става дума за търговия с крадени коли, а Горанов да е направил грешка да напусне страната с точно с такава кола. Хората само питат.

 

 

Защото 12 години управлението на ГЕРБ и Борисов, в което Горанов активно участваше, твърдеше, че в България няма мафия. Изведнъж Атанас Фурнаджиев търди, че „Горанов е жертва на автомобилната мафия“… И понеже много българи наричат управлението на Борисов мафиотско, а Горанов е участвал активно в трите му кабинета, не излиза ли, че мафията е прецакала свои хора? Само питаме.

 

 

Интересни неща се случват…

 

Фрог нюз

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024