СВЯТ

Държава въведе нови ограничения за влизане в мол – до 1 човек на 15 кв. м, освен задължителен сертификат

Държава въведе нови ограничения за влизане в мол – до 1 човек на 15 кв. м, освен задължителен сертификат

novi-ogranichenia-za-vlizane-v-targovski-centar-1

 

 

От 27 декември израелските власти отново въведоха ограничения за броя на посетителите на търговски центрове. В магазини с площ над 100 кв.м може да влизат само хора със зелен сертификат.

 

 

Контролът върху прилагането на новите разпоредби ще започне на 28 декември в съответствие с постановлението на израелската правителствена комисия за борба с разпространението на коронавирус от 21 декември.

 

 

Тогава министрите решиха, че „търговските центрове ще работят по правилата на „лилавия знак“, а именно до 1 човек на 15 кв.м. В търговските центрове влизането „в магазини с площ над 100 кв.м е разрешен при представяне на зелен пропуск“, но това правило „няма да се прилага в търговски обекти, които предоставят основни услуги (магазини за хранителни стоки, аптеки и други)“ се казва в постановлението.

 

 

 

Решението на правителствената комисия по коронавирус относно работното време на търговските центрове беше одобрено от законодателната комисия на Кнесета (парламента на страната) на 26 декември.

 

 

Междувременно израелска болница приложи и 4-та доза от ваксината срещу Ковид-19 на тестова група.

 

 

Страната обмисля да одобри мярката за уязвимите групи от населението в опит да изпревари скока на инфекциите заради варианта Омикрон, предаде Ройтерс.

 

 

 

Проучването на Медицински център Шеба в Рамат Ган „ще се съсредоточи върху ефикасността на ваксината за производство на антитела и безопасността, за да се установи дали е необходима четвърта доза като цяло“, заяви говорител на центъра.

 

 

150-те участници в проучването са медицински персонал. Експертна група на Министерството на здравеопазването миналата седмица препоръча Израел да стане първата страна, която ще предложи четвърта доза ваксина – известна още като втори бустер – на хората на възраст над 60 години, на тези с компрометирана имунна система, и на медицинските работници.

 

 

Четвъртата игла обаче чака окончателно одобрение от генералния директор на здравното министерство Нахман Аш – лекар, чието решение, според служители, ще бъде направено без намеса на правителството.

 

 

Факти бг

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024