Политика

Знае ли Цветанов нещо, което останалите не знаем – хвърли голяма кадрова бомба за шефа на НАП

Знае ли Цветанов нещо, което останалите не знаем – хвърли голяма кадрова бомба за шефа на НАП

 

cvetanov-dava-dve-godini-na-novia-kabinet-1

 

 

Давам не повече от 2 години хоризонт за този кабинет. Президентът няма да търси конфронтация, а може би ще назовава проблемите, ако има такива, с истинските им имена. Той го заяви много ясно на срещите с опозиционната в момента партия, която е ГЕРБ. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ председателят на „Републиканци за България” Цветан Цветанов.

 

 

 

Той е на мнение, че ще се смята за успех, ако четворната коалиция „успее да изкара” до местните избори.

 

 

 

„До момента виждаме само едни добри намерения. Оттук нататък трябва да се носи отговорност. Разпад ще предизвикат противоречията, които ще възникнат. Знаем, че да се направят реформи, трябва да знаем какви са секторните политики.

 

 

 

Никой не е видял още официално качена програмата за тях, не се знае и какъв ще бъде бюджетът, който трябва да бъде приет от сегашния кабинет”, заяви Цветанов и припомни, че до момента се правели прогнози за увеличаване на дълга.  Това, според него, означава, че страната може да влезе в дългова спирала.

 

 

 

 

„Имаме четворна коалиция, което означава, че всеки ще иска неговия ресор да бъде обезпечен финансово. Когато това не се случи, това означава, че ще имаме предпоставка за конфликти и неизпълнение на добрите намерения”, добави политикът.

 

 

 

Според него от кандидатите за министри в свои води ще се чувстват Стефан Янев, който има дългогодишен опит в министерство на отбраната, и акад. Николай Денков, който е запазил баланс в образованието. Цветанов е на мнение, че именно те ще успеят да се справят с предизвикателствата, които има в техните министерства.

 

 

 

„Бойко Рашков досега беше служебен министър и се ползва с подкрепата на Кирил Петков, защото е негова номинация. Мога да кажа, че Рашков може да бъде полезен за сегашния кабинет, защото би могъл, с това, което прави, да ограничи възможността някой да се заиграе с определени схеми и далавери. Мисля, че присъствието му в кабинета може да бъде като една превантивна функция, която ще изпълнява спрямо всички останали министри в кабинета”, коментира още политикът.

 

 

 

 

Той е на мнение, че ако разкритията на Рашков за АМ „Хемус”  бъдат „облечени” в необходимите доказателства, то всеки министър ще знае, че и него може да го последва същото, което би могло да се случи сега.

 

 

 

„Аз мога да кажа, че в първия управленски мандат, в който участвах, нямаше нито сериозни корупционни схеми, нито имаше последствия от управлението. Когато се проведоха предсрочните парламентарни избори през 2013 г. всички възприемаха ГЕРБ като жертва на всички задкулисни спекулации, които бяха направени, и на начина, по който беше опорочен изборният процес от Мая Манолова. Сега ситуацията е доста по-различна”, добави още бившият член на ГЕРБ.

 

 

 

Цветанов прогнозира, че шефът на НАП скоро ще бъде сменен. „Очаквам, че шефът на НАП ще бъде сменен. Мисля, че това вече се коментира в коалиционния формат и мисля, че съвсем скоро ще има новина.

 

 

 

Когато влезеш в едно управление има едни интереси, които се натискат под една или друга форма. Когато станеш неудобен, може да бъдеш сменен”, посочи той.

 

Нова тв, Блиц

Политика

More in Политика

папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024
габи-1

Свърши се! Мария Габриел внесе в Народното събрание писмо, че оттегля кандидатурата си за премиер

март 25, 2024