Политика

Изненадващо прокуратурата поиска БНБ да провери кюлчетата и пачките от снимките на ”чекмеджето”

Изненадващо прокуратурата поиска БНБ да провери кюлчетата и пачките от снимките на ”чекмеджето”

chekmedje_borisov
Софийската градска прокуратура е поискала от БНБ експертиза и информация по серийните номера на банкнотите и кюлчетата от снимките, за които се твърди, че са правени в спалнята на държавната вила на министър-председателя по времето, когато тя е ползвана от бившия премиер Бойко Борисов.

В градската прокуратура има образувана преписка по медийни публикации, съобщава БНР. От държавното обвинение отказват коментар, но и не отричат, че работят по темата.

 

 

Снимките се появиха в публичното пространство през лятото на 2020 г., след това прокуратурата няколко месеца отказваше да започне разследване. Тогава беше съобщено, че „не може да се установи на кои дати са направени снимките, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са истински, какво е тяхното количество и общата им номинална стойност, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия собственост са те“.

 

 

И към момента нито една институция не е установила произхода на тези огромни средства и златни активи, нито кой и как е направил въпросните снимки. Миналата седмица БОЕЦ сезира МВР за кюлчетата и пачките от спалнята на Бойко Борисов. Любопитното е, че бившият премиер смени няколко версии за кюлчетата и пачките – през „една прекрасна госпожа”, станала известна в медиите като „Мата Хари” до президента Румен Радев, който го снимал с дрон през прозореца.

 

БНР, Фрог нюз

Политика

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024