Политика

Кирил Петков разкри: Никола Минчев става шеф на НС

Кирил Петков разкри: Никола Минчев става шеф на НС

c12a0681341cab975536a0a2bf8bdc52

 

 

Никола Минчев е предложението на ПП за шеф на Народното събрание, съобщи минути преди старта на новия парламент съпредседателят на новата формация Кирил Петков и сочен за бъдещ премиер. 

 

 

Никола Минчев е част от политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“ и е корпоративен адвокат в „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“.

 

 

Владее български, английски и немски. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

 

 

Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” е една от най-големите, най-старите и най-изявените бизнес адвокатски кантори в България. Дружеството е основано през 1994 г и поддържа офиси в София и Берлин.

 

 

Дружеството предоставя целия диапазон от правни услуги, насочени към бизнеса, и най-вече свързани с чуждестранни инвестиции на международни клиенти.

 

 

Кантората беше наета за консултация след промените в ръководството на Българската банка за развитие. По думите на Кирил Петков, договорът вече е изтекъл и това решение се е наложило, след като банката се е оказала без юристи.

 

 

„Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип“, каза Минчев при представянето на проекта „Продължаваме промяната“.

 

 

 

Надявам се, че до началото на следващата седмица ще сме подписали коалиционното споразумение, което ще бъде базирано на всичките политики, които обсъждахме заедно и което коментирахме пред целия български народ. В края на другата седмица се надявам да имаме българско правителство, което да бъде за следващите 4 години. Това каза за Нова Тв Кирил Петков.

 

 

Аз ще бъда предложен за министър-председател, но крайното решение винаги се взима от коалиционните партньори, когато подпишем договора и когато вземем решение, ще е ясно. Мога да кажа, че засега вървят разговорите много конструктивно, както по темата политики, така вече и по темата ресори.

Политика

More in Политика

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024