Политика

Кой кое министерство взима?

Кой кое министерство взима?

da7f3cfa0d9d9c1d4612660c40cbcc69

 

 

 

„Продължаваме промяната“ ще вземе 8 министерства в бъдещото правителство според коалиционното споразумение между четирите партии, които преговарят за съставяне на редовен кабинет.

 

 

Според договореностите ИТН и БСП ще имат по 4 министри, а „Демократична България“ – трима. Според източниците на Би Ти Ви, „Продължаваме промяната“ ще ръководи финансите, растежа и иновациите, образованието, МВР, отбраната, транспорта, културата и здравеопазването.

 

 

Хора на БСП ще поемат социалното министерство, Министерството на земеделието и храните, Министерството на туризма и структурата, която ще отговаря за държавните предприятия.

 

 

За ИТН ще за Министерството на външните работи, на енергетиката, на регионалното развитие и на спорта, а за „Демократична България“ – министерствата на правосъдието, екологията и климата.

 

 

Засега почти сигурно е, че министър на финансите ще е Асен Василев, който ще е и вицепремиер, Бойко Рашков ще остане ще остане министър на вътрешните работи, а акад. Николай Денков ще продължи да ръководи образованието.

 

 

 

Според източник на Lupa.bg, спортното министерство ще бъде поето от Радостин Василев, нашумял покрай скандала с Татяна Дончева и предлагания от нея подкуп от 500 000 лева.

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024