Коментари

Не само Рашков, всички знаят къде са милионите от „Хемус“!

Не само Рашков, всички знаят къде са милионите от „Хемус“!

magistrala_bor3
Главатарят на шайката вече трябваше да е арестуван и да дава показания пред любимите си прокурори. Но понеже те са част от шайката – любимите Му прокурори – опитват се да прокарат по празниците техния сценарий. А той е: да обявят, че привикват като свидетел за мискинлъците им покрай АМ „Хемус“ доцент Бойко Рашков.

Така го наричат – „доцентът“, – защото езикът им се връзва на фльонга, понечат ли да произнесат „вътрешен министър“. А и страхова невроза ги обхваща, а за нея ваксина няма открита, няма открита. Привикват го не за да научат някакви факти, а за да го обвинят, че няма никакви доказателства за изчезналите стотици милиони и вероломно набеждава Бойко Борисов и ортаците му.

 

 

По един доста секси начин двойничка на Мата Хари от Софийска градска прокуратура обяви новината. И тя, както сводниците над нея, знаят кой е издавал разпорежданията за милионите и къде са те сега. Задачата обаче е да увъртат, да прикриват истината, а ако стане напечено, да обвинят няколко несретника, че са изтеглили кинтите и са офейкали. О, Сицилио славна, бедна ти е фантазията, как мафиотлъка процъвтява у нас. Корлеоне, старче, така и не ти хрумна да си направиш партия и да станеш премиер, за да държиш ти баницата, а не да чакаш парче от нея…

 

 

Но по темата. Прокуратурата се възпалила по повод репликата на „доцент Рашков“ пред БНР: „Усмихвам се защото знам къде са отишли тези пари, за мен това не е тайна.“ За парите от магистралата става дума и точно тук е тънкият момент: не само Рашков, а целият български народ знае къде са отишли парите. Даже ги видяхме с очите си в онова чекмедже. Но викат Рашков за да отвлекат вниманието: сиреч, ние работим, но лошите от МВР спъват работата. Направо й повярвахме на прокуратурата. Положението е като в онзи виц, дето майката казала на дъщеря си в деня на сватбата й: На калъп да те хванат, дъще, няма да признаваш. Та и сега: Борисов и аверите му ги спипаха на калъп, но той и Гешев викат: Не е това, което си мислите…

 

 

 

Същият панаир ли ще се разиграва от прокуратурата и по разследванията за фалита на КТБ, разкритията по „Осемте джуджета“, неплатените 700 милиона от хазарта и получената от онзи министър такса „спокойствие“ от 60 милиона, за зловещия арест и обвинения срещу кметиците на „Младост“? А за откраднатите стотици милиони през последните 10 месеца от управлението на предишния режим? Ако имахме български Марио Пузо… ама нямаме. А и да имахме, книгите му нямаше да вървят, защото тук пласират друг вид автори.

 

 

 

Спомняте ли си онзи запис на мил разговор между експремиера и главния прокурор? Гешев: „Аз обичам да се праим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”. Борисов: „Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен“.

 

 

 

Тази дълбока и сърдечна дружба, създала такива шедьоври на философската мисъл, не може да роди друго, освен сегашните твърдения на обвинението за случая с епичния магистрален грабеж. Преди години разбойници обираха пътници на магистралата, а Бойко се правеше, че ги преследва. После той изобрети „ограбване на цялата магистрала“ по простата схема: дават се парите н определени фирми, излъчват се репортажи с Боса, заобиколен от ватенки и Нанков, после се оказва, че магистрала няма. И парите ги няма. Тогава прокурорите  съобщават: Работим по неизвестен извършител.

 

 

 

Ако се надигне обществено недоволство, познатите пропагандатори и медии, започват да внушават, че има полицейщина, реваншизъм, президентска диктатура и некадърни младоци, които загробват страната.

 

 

Предстоят още сюрреалистични епизоди на трупата „Борисов-Гешев“. Дано новите властници държат на обещанията си, иначе пак ще трябва да излизаме на площада. И ще излезем!

 

Емил Азар, Фрогнюз

 

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024