ИНЦИДЕНТИ

Петокласник обгоря в двора на училище в Перущица

Петокласник обгоря в двора на училище в Перущица

 

262363021_5085849644780170_1486478220206488829_n

 

 

Неприятен инцидент се е случил с ученик в Перущица.

Петокласник от ОУ „Петър Бонев“ получи тежки обгаряния на двата крака в двора на училището от изхвърлена незагасена жар. Инцидентът станал вчера около 10 часа, докато Александър играел в двора на училището със съученици.

 

 

Синът ми е паднал по време на играта в необезопасена зона, на която се изхвърля ежедневно жар от котела в сградата. Той, не знаейки за нея, пада и се запалват обувките и чорапите на детето ни. Вследствие на това е с изгаряния 2-3 степен, разказа пред „Марица“ бащата на детето Рангел Тотов. Когато му се обадили от училището, той успял за 5 минути да пристигне. Открил сина си в лекарския кабинет, където сестра се опитвала да му помогне.

 

 

 

Кожата му беше свлечена в свивката до двете глезенчета, чорапчетата бяха направо залепнали за кожата. В момента го оперират, разказа Тотов. Детето е настанено в клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

 

 

 

Бащата е възмутен от случилото се.“Недопустимо е в двора на училището, където децата играят, да се случва всичко това!“, каза той.  Тотов обясни, че това не е първи случай. Той е категоричен, че ще съди училището. Смята, че в котелното, с което се отоплява сградата на училището, не се горят само пелети. А пепелта се изхвърля направо навън, посипвайки я като пътека.

 

 

 

Много неприятен случай, не бягам от отговорност. Разпоредил съм проверка и до обяд ще бъда готов с доклад, който ще представя в РИО, коментира пред „Марица“ директорът на училището Бойко Иванов. Той разказа, че по първоначални данни огнярът е изхвърлил жарта без да изчака тя да изгасне. Предположил, че лошото време ще я загаси бързо.

 

 

 

„Инструкциите, които съм дал е жарта да се събира в кофа, да престои в нея до пълното изгасяне и след това да се изхвърля. Огнярът обаче не е изчакал“, разказа Иванов. Той обясни също, че инцидентът се е случил в голямото междучасие, а децата имали разпределени райони , в които могат да играят. Те не е трябвало да бъдат там, категоричен е Иванов. Мястото, на което се изсипвала жарта, било зад училището.

 

 

 

Смятам себе си за принципен човек, винаги съм вземал мерки за безопасност, но нещо сме пропуснали. Не бягам от отговорност, каза директорът. Още след случилото се той е разпоредил проверка на инцидента и мястото да бъде обозначено. Иванов е категоричен, че в котелното не се гори друго освен пелети, както и че не е имало друг подобен нещастен случай, освен преди време, когато родител на друго дете се оплакал в училището, че обувката на малчугана е изгорена, но детето не е имало травми.

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024