Русия

Путин: Западът чука с оръжия на нашата врата

Путин: Западът чука с оръжия на нашата врата

putin
Владимир Путин с поредната порция сериозни обвинения към Запада. Руският държавен глава заяви, че Европа и САЩ стоварват оръжията си на входната врата на Кремъл докато Москва продължава да настоява НАТО да не продължава с експанзията си в Европа. На този фон дипломат №1 на ЕС Жозеп Борел обвини Кремъл, че нарушава сигурността на стария континент и призова за диалог, с който да се избегне конфликт с Украйна.

“Продължават да ни казват едно и също нещо: Война, война и пак война. Остава впечатлението, че може би подготвят трета военна операция в Украйна и ни предупреждават – да не се намесваме, да не защитаваме тези хора. Ако го направим, щяло да има нови санкции. Вероятно трябва да се подготвим за такъв развой”, посочи Владимир Путин по време на пресконференция в четвъртък.

 

 

 

Анализатори посочват, че е много възможно Русия да си търси повод за война. Причината – разположени към днешна дата са над 100 хил. военни с тежка военна техника в непосредствена близост до украинската граница. Владимир Путин отрича да иска война с Украйна, но предупреди – ще търси нови гаранции за сигурност от Запада и САЩ в предстоящите преговори като повтори противоречивото си искане източните членове на НАТО да премахнат войските и военните съоръжения.

 

 

Исканията на Москва обаче са определени от Европа като “спорни”. Сред тях е забрана за приемането на Украйна в НАТО. Същевременно Борел определя като важна стъпка предложението на Северноатлантическия съюз за провеждане на заседание на Съвета НАТО-Русия в отговор на исканията на Кремъл да бъдат предоставени гаранции на Москва от страна на членките на НАТО

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024