Политика

Радомир Чолаков от ГЕРБ: В нашата партия всички са ваксинирани

Радомир Чолаков от ГЕРБ: В нашата партия всички са ваксинирани

 

big_197f

 

 

„Ние се въздържахме в подкрепата на Никола Минчев за председател на Народното събрание, защото беше принципна позиция на групата. Който и да беше предложен, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на мнозинството и не е наша работа да казваме кой да бъде председател”, обясни Радомир Чолаков от ГЕРБ по Нова тв.

 

 

 

 

 

По думите му задачата на Минчев няма да е лесна. Обясни обаче, че от партията биха му помагали. „Струва ми се, че всички политически сили в парламента трябва да му помагат, за да възстановяваме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година негативни отношения спрямо парламента. Те се дължат на обкръжението на президента и на лидерите на неговата политическа формация”, добави Чолаков.

 

 

 

Депутатът посочи, че от ГЕРБ, както всички, искат да има правителство, защото е време за това. Коментира и какво биха направили ако Кирил Петков бъде предложен за премиер. „Време е да се поеме отговорност. Допускам, че може да гласуваме с „въздържал се”, не изключвам обаче и да го подкрепим. Ние ще бъдем конструктивна опозиция и не искаме да сме мрачни критикари”, заяви Чолаков.

 

 

 

Относно здравните мерки в парламента депутатът от ГЕРБ каза, че в групата на партията всички са ваксинирани. „Още в 45-ия парламент г-н Борисов даде личен пример, отиде и се ваксинира. И ние щем – не щем отидохме и се ваксинирахме всичките”, уточни Чолаков.

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024