СВЯТ

САЩ заплашиха Русия

САЩ заплашиха Русия

 

sasht-zaplashiha-rusia-1

 

 

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че подготвя серия от инициативи, целящи да затруднят руския му колега Владимир Путин да предприеме действия срещу Украйна, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Украинският министър на отбраната Олексий Резников предупреди по-рано, че Русия е струпала над 94 000 военни край границите на Украйна и може би се подготвя за мащабна военна операция в края на януари. „Това, което аз правя, е да съставям онова, което според мен е най-всеобхватният и смислен набор от инициативи, които да направят много, много трудно за Путин да продължи с това, което хората се опасяват, че ще направи“, заяви Байдън. Той добави, че неговата администрация поддържа постоянен контакт с Украйна и европейските съюзници.

Високопоставен представител на американското правителство уточни, че „от самото начало на тази администрация сме показали, че САЩ и нашите съюзници са готови да използват множество инструменти, за да отговорят на вредни действия на Русия и няма да се поколебаем да използваме тези и други инструменти в бъдеще“. От своя страна Москва обвини Киев и Вашингтон в дестабилизиращо поведение. Руските власти обвиниха Украйна, че се готви за офанзива в Донбас, което украинското правителство отрича категорично. Байдън не уточни какви мерки предвижда, но руският външен министър Сергей Лавров, който се срещна с американския си колега Антъни Блинкън в Швеция, заяви, че САЩ са заплашили с нови санкции Русия. Той не уточни с какви точно, но увери, че Русия ще отговори на тези действия, припомня AP.

СВЯТ

More in СВЯТ

56039

Украйна обяви роденият в Киев писател Михаил Булгаков за империалист и украинофоб, премахват неговите паметници и името му от улици

април 4, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
ezgif-1-c88c458768

Като рояк оси: Машини на НАТО кръжат над Черно море, това означава само едно, което предстои до дни

април 1, 2024
768x432

За първи път Зеленски допусна преговори с Русия, без да се връща към границите от 1991 г., т.е. без Крим

март 30, 2024