Коментари

Стъки: Давам 30 дни на Кирил Петков

Стъки: Давам 30 дни на Кирил Петков

big_big_big_4_1_

 

 

Станислав Недков Стъки дава само 30 дни на новото правителство на България.

 

 

Ето какво пише той във Фейсбук:

 

 

„На огромна част от българския народ е ясно, че отиващият си служебен кабинет на Румен Радев се провали в своето управление.

 

 

Искам да посоча моите трима най-слаби министри от кабинета Янев 2:

 

 

– Стойчо Кацаров – министър на здравеопазването. Позволи си да се саморазправя със здравни капацитети, като проф. Кантарджиев, доц. Атанасов, доц. Радосвет Горнев и много др. Според думи на самия му заместник Петров, Стойчо Кацаров е нанесъл огромни щети на държавата с обществената поръчка за закупуване на щадящите тестове за учениците и умишлено е забавил връщането на по-големите деца в училище.

 

 

 

По времето на Кацаров над 12000 българи загубиха живота си от коронавирус. Същият си позволи да посегне на болници, като “Лозенец”, “Света Анна” и “Пирогов”, както и на Медицинския факултет към СУ.

 

 

– Виолета Комитова – министър на регионалното развитие и благоустройството. Спря строителството на магистрала Хемус, на магистрала Велико Търново – Русе, както и на други ключови пътища. Спря полагането на маркировка и смяната на мантинели в цялата страна, което доведе до предпоставки за множество пътни инциденти.

 

Спря плащанията към десетки строителни фирми, които вече са свършили своята работа по изграждане и ремонтиране на пътища, с което остави хиляди българи месеци наред без заплати.

 

 

– Андрей Живков – министър на енергетиката. Не се справи с повишаването на цените на електроенергия, което доведе до стотици фалирали фирми, хиляди безработни и до повишаване на цените на хранителни стоки от първа необходимост.

 

 

Към провалите на двата служебни кабинети на Радев трябва да добавим и изтеглените от тях 3 милиарда нов външен дълг и международната изолация, в която изпадна България. Огромен провал е и върнатият от ЕК План за възстановяване и устойчивост, който, в тези трудни за всички времена, беше изключително необходим за подпомагане на българския бизнес.

 

 

Братя и сестри,

 

 

В този период на здравна, икономическа и енергийна криза българският народ нямаме никакво време за губене. Стотици хиляди българи живеят на ръба на мизерията и всеки ден се борят за оцеляването. Затова аз няма да дам 100 дни на новия кабинет на Кирил Петков.

 

На млади, образовани и почтени хора, като новите министри, би трябвало да са достатъчни и 30 дни. Тридесет дни, през които да ни убедят, че наистина могат да се справят с неотложните задачи и да направят живота ни по-справедлив.“

 

 

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024