Политика

24 ч. в ареста е трябвало да прекара Владислав Горанов?

24 ч. в ареста е трябвало да прекара Владислав Горанов?

zx620y348_2329803

За 24 часа е трябвало да бъде задържан бившият финансов министър Владислав Горанов заради сагата на границата със Сърбия и издирвания от “Интерпол” автомобил, с който Горанов се опитал да напусне страната. Причината – обратният завой, с който Горанов бяга.

 

 

Обект на проверка е има ли нарушаване на полицейско разпореждане, освен всичко друго, изникнало като въпрос по казуса. Сиреч – наистина ли Горанов се е движил с превозно средство, обявено за издирване от “Интерпол”, защо превозното средство не е декларирано като такова пред КПКОНПИ през 2020 г., въпреки че е купено през март, защо вносител на “Форд” продава на Горанов джип “Тойота” и прочее…

 

 

 

Никой обаче не говори защо Горанов е отпрашил от мястото и се е върнал с друга кола по-късно. И защо не е бил задържан за 24 часа, както предвижда Закона за МВР?

 

 

В чл. 72, т. 2 от закона пише: Полицейските органи могат да задържат лице, което след надлежно предупреждение съзнателно пречи на полицейски орган да изпълни задълженията си по служба.

 

 

Ето какво казва още законът:

 

 

Чл. 73. На лицето, задържано при условията на чл. 72, ал. 1, т. 1 – 4, не могат да му бъдат ограничавани други права освен правото на свободно придвижване. Срокът на задържането в тези случаи не може да бъде повече от 24 часа.

 

 

Стои въпросът попречил ли е с действията си Горанов да бъде извършена въпросната проверка, ако не е изчакал на място. Защо, след като се връща с друга кола, е бил пуснат да премине на територията на Сърбия?

 

 

Самият Горанов отрече да е извършвал нарушения, както и някой да е искал от него да не напуска граничния пункт или територията на страната.

 

 

Frognews.bg

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024