Политика

Кирил Петков отказа на „Възраждане” и Мангъров, възможни са още по-радикални протести

Кирил Петков отказа на „Възраждане” и Мангъров, възможни са още по-радикални протести

 

phpfm6rlt_559x345

 

 

 

Партията и премиерът са провели разговор в Министерския съвет

 

 

Кирил Петков се срещна с представители на „Възраждане”. При премиера бяха зам.-председателят на партията Цончо Ганев, Петър Петров и доц. Атанас Мангъров в качеството му на здравен експерт на формацията, предаде NOVA

 

 

„Това, което се случи, е плод на общите усилия на всички хора, които бяха пред парламента онзи ден. Лошо е, че не се чува гласът на хората и трябва да се стига до протести, за да може ръководството на държавата да ги чуе, да имаме една конструктивна среща, която трябваше да се проведе още преди повече от един месец”, заяви Ганев след разговора с Петков.

 

 

 

По думите на зам.-председателя на партията властта е стигнала до извода, че трябва да започне да води диалог с хората след протеста. „Срещата премина в конструктивен вид. Ние поискахме моментално отпадане на зелените сертификати. Това на този етап беше отказано”, уточни Ганев.

 

 

Решено е да се сформира работна група под егидата на премиера. В нея на паритетен принцип ще участват учени, защитаващи тезата, че мерките трябва да продължат и такива, като доц. Мангъров – на противоположното мнение, уточни Ганев.

 

„Към тази работна група ще има представители на „Възраждане”. Сред тях ще е Диан Николов, който работи в областта на медицинския мениджмънт и е статистик. До сряда трябва да се уточнят хората. Групата ще работи поне две седмици и след това ще има форма на доклад до какви изводи е достигнато”, добави зам.-председателят на партията.

 

 

От „Възраждане” са поискали още с днешна дата да отпадне тестването на учениците. „Министър-председателят отказа. Вярваме, че работната група ще се обедини около това, че провеждането на тестове с положителност 0,001 е безумие да продължава”, категоричен е Ганев.

 

 

Партията е поставила срокове, като до сряда трябва да се сформира работната група, а две седмици след това тя да е анализирала и обобщила информацията, за да даде ясни и точни предписания как да се процедира със зеления сертификат.

 

 

„Ако правителството продължава със своята неотстъпчивост, ние сме категорични, че протестът, който беше онзи ден, ще бъде в много малък вариант от това, което предстои. След тези две седмици, ако няма проявен здрав разум от страна на правителството, ние отново ще сме пред Народното събрание”, предупреди Ганев.

 

 

Срещата е станала възможна след отрицателен PCR тест на Петков. До днес той беше в изолация заради положително изследване за коронавирус на председателя на Народното събрание Никола Минчев, даден след провелия се в понеделник Консултативен съвет за национална сигурност при президента-

 

Дунав мост

Политика

More in Политика

petkov_premier_bgnes

Петков се срещна с Мангъров и „Възраждане“ за сертификатите – ето какво решиха

януари 14, 2022
php35dn0u_559x345

Близо 300 000 души може да останат без розов сертификат

януари 14, 2022
781cce80211842cd82ea82a472747269

Цацаров: Отнеха достъпа ми след натиск на Петков и Рашков, подавам оставка

януари 14, 2022
boiko-borisov-v-momenta-zapochnaha-da-chegartat-ne-samo-gerb-a-i-hora-na-radev-1

Борисов: В момента започнаха да чегъртат не само ГЕРБ, а и хора на Радев

януари 14, 2022
big_7afc

„Възраждане“ поиска депутатите да се тестват за алкохол и наркотици

януари 14, 2022
phppgfhza_559x345

Цацаров е с отнет от ДАНС допуск до класифицирана информация

януари 14, 2022