Политика

Пиар на ПП се кара с Виктор Николаев, че пита как е взет PCR-ът на Никола Минчев

Пиар на ПП се кара с Виктор Николаев, че пита как е взет PCR-ът на Никола Минчев

 

phpqw5hfj_559x345

 

 

Говорителят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Александър Бойчев нападна в ефир водещите на сутрешния блок на Нова телевизия за това, че питат кога и как е взет Ковид тестът на председателя на парламента Никола Минчев и ги обвини, че произвеждат фалшиви новини.

 

 

При въпросите на водещите Виктор Николаев и Мира Иванова кога е взета пробата на Минчев, Бойчев отклони на няколко пъти отговора с нападки:

 

 

„Недопустимо е да се пита кога е взета пробата, защото „депутатите не са лаборанти, колеги, и няма как да знаят в колко часа и колко минути е взета пробата“.

„Г-н Николаев, Вие боледували ли сте от Ковид и правили ли сте си тестове?

 

 

После обясни, че Минчев първо си е направил антигенен тест, който е излязъл позитивен, а след това и PCR. Тестът е взет вечерта в понеделник (непосредствено след заседанието на КСНС в президентството – б.а.), заяви пиарът. „Естествено, че е взет след заседанието“, заяви пиарът.

„Г-н Николаев, това, което Вие правите в момента, е абсолютно недопустимо“, продължи той. Според него това е така, защото водещият задава въпроси към депутати от ПП, по които те не били компетентни да отговарят. „Вие разпространявате фалшиви новини на други политически партии“, добави Александър Бойчев.

 

 

„Вие проверявате ли си информацията, г-н Николаев, това е недопустимо (…) Вие не сте направили дори малкото усилие, за да информирате обществото“, продължи той. Коментарът му бе по повод твърдението на Десислава Атанасова от ГЕРБ, че преди КСНС Минчев е бил контактен на Андрей Гюров, председател на парламентарната група на ПП, който бил с Ковид. „Председателят на парламентарната група е абсолютно здрав и не е боледувал“, заяви Александър Бойчев.

 

 

„Г-н Минчев е болен, г-н Минчев не симулира своя Ковид“, каза още говорителят и попита: „Вие проверили ли сте дали тези въпроси съществуват като истински факти?“

 

 

 

На поредния въпрос къде и кога са взети тестовете, той посочи, че „г-н Минчев е получил посещение от лекар, който му е взел тестовете. Това не е тест, направен в търговска лаборатория. Г-н Минчев е по право първи човек в държавата като председател на парламента. Вие считате, че г-н Минчев със симптоми и охраната на НСО ще отиде в произволна лаборатория в този момент да си направи тест?“

 

 

 

Часове след заседанието на КСНС бе обявено, че Минчев е почувствал неразположение е и дал положителен тест за Ковид.

Вчера Минчев публикува разпечатка от теста си.

 

 

 

По този повод бившият здравен министър на ГЕРБ Костадин Ангелов попита коя е лабораторията в София, която работи късно вече и предлага експресни PCR тестове по това време:

 

 

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

prodalzhavame-promyanata-655x437

Бунт срещу Киро и Лена в ПП заради „заплати за Украйна”

май 2, 2022
svetoslav_ivanov_rumen_radev_vladimir_putin

Водещият Светослав Иванов прикани Радев да поиска среща с Путин

май 2, 2022
165142282376592

Украински транспортен Ан-124 „Руслан“ кацна в Бургас, крият мисията му / ВИДЕО

май 1, 2022
987a35686bbf4b01a063db2d9a39e17d

Николов: България може да се раздели с руския газ

май 1, 2022
big_7549

Йотова призова за оставка на Асен Василев, ако се окаже вярно, че ще доставяме газ през офшорка

май 1, 2022
big_kiril_petkov_btv2_1_

Кирил Петков за първи път отвърна на Радев!

май 1, 2022