СВЯТ

Путин се разгневи! Вижте какво каза на света

Путин се разгневи! Вижте какво каза на света

 

big_5

 

 

Събитията в Казахстан не са нито първият, нито последният опит за външна намеса във вътрешните работи на нашите държави. Няма да позволим реализацията на сценария с цветните революции“, заяви руският президент Владимир Путин на среща с лидерите на страните от Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС), предаде БНР.

 

 

По време на срещата Владимир Путин каза, че международните сили ще останат на територията на Казахстан толкова време, колкото прецени казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев. „След като изпълни функциите си, безспорно целият контингент ще бъде изведен от територията на Казахстан. Разглеждаме нашите общи действия като изключително своевременно и абсолютно легитимна акция“, каза Путин.

 

 

 

В Казахстан са разположени 2300 войници от международните сили на Организацията на договора за колективна сигурност и 250 единици техника, посочи Касъм-Жомарт Токаев. Той нарече събитията в страната „опит за държавен преврат“ и обеща да представи пред света доказателства за подготовката на „терористична агресия“. По думите му по време на безредиците са загинали 16 служители на реда, а жертвите сред мирното население се уточняват. Междувременно посолството на Казахстан в София разпространи изявление на специалния представител за международното сътрудничество Ержан Казъхан.

 

 

 

В него се казва, че правоприлагащите органи и въоръжените сили на Казахстан се противопоставят само на терористите. „Отразяването на събитията в някои чуждестранни медии оставя неприятни впечатления, че казахстанското правителство преследва мирни демонстранти.

 

 

 

Нашите сили за сигурност влязоха в битка с агресивни тълпи, които извършиха нагли терористични актове. Предвид размера на дезинформацията и бързо развиващата се ситуация в Казахстан нека не правим прибързани заключения и да позволим да се проведе пълно разследване, за да се разкрие истината“, каза специалният представител на президента на Казахстан за международно сътрудничество Ержан Казъхан

 

Лупа бг

СВЯТ

More in СВЯТ

phpzn7vm6_559x345

Почина председателят на европарламента Давид Сасоли

януари 11, 2022
david_sasoli_bgnes

Шефът на ЕП е приет в болница

януари 10, 2022
php7cp13a_559x345

Новак е свободен! И вече тренира на корта

януари 10, 2022
big_big_2_7_

Столтенберг: Готови сме за въоръжен конфликт в Европа при провал на преговорите с Русия

януари 10, 2022
djokovic.m

Скандален обрат: Джокович отново арестуван в Австралия?!

януари 10, 2022
06390a11337f4925a5df1e7fa515e583

Победа за Джокович! Съдът уважи жалбата му напук на всички забрани

януари 10, 2022