Коментари

Боян Чуков: Залогът за САЩ и Русия в драмата „Украйна“ са новите сфери на влияние в света

Боян Чуков: Залогът за САЩ и Русия в драмата „Украйна“ са новите сфери на влияние в света

 

640_256511

 

 

 

Залогът в драмата „Украйна“ за руснаците и американците е огромен. Но Украйна е тактика, а не стратегия на Москва и Вашингтон. Стратегията са новите сфери на влияние в света. САЩ рискуват да „загубят лице“ и окончателно своя разклатен статут на глобален хегемон. След позорното напускане на Афганистан… Украйна ще им дойде много.

 

Ако американците не отиграят достойно Украйна в търга с Русия, то Китай ще присъедини Тайван в обозримо близко бъдеще.

 

Германия се превръща в настоящата ситуация в решаващ фактор. Без участието на германците не може да има реални санкции срещу Русия. Германската промишленост се нуждае от енергоносители, а те са предимно руски. Германия в момента има уникална възможност да се измъкне от положението партер, в което бе поставена от англосаксонците след 1945 г.

 

Затова Олаф Шолц отказа на Джо Байдън среща за обсъждане на ситуацията в Украйна. Затова германският канцлер отиде при Еманюел Макрон в Елисейския дворец. Французите в момента се ритат под масата с британците, които усещат, че германците се отдалечават от тях. Германия не позволи на британския въздушен мост да прелети над Германия и да снабди с оръжие украинската армия. Берлин не позволи на Прибалтика да предостави на Киев германски гаубици, произведени в ГДР.

 

 

Накратко, на терена в Украйна се сблъскват четири вектора.

Първи, „дълбочинната държава“ в лицето на неоконите в САЩ, които контролират НАТО, ЕС, МВФ и частично ООН.

Втори, Континентална Европа с основна сила Франция и Германия плюс старата европейска аристокрация.

 

Трети, Британската корона, която иска да се еманципира от американските неокони. И желае да бъде приета в първа геополитическа лига. Великобритания разчита на новата Жечпосполита от Балтика до Черно море, в която влизат Прибалтика, Полша, Белорусия, Украйна и по възможност Румъния и България.

 

Четвърти, Руската федерация, която в геополитически план е приемник на Руската империя и СССР със съответните имперски рефлекси. Ако Москва не успее успешно да се противопостави на Вашингтон в стратегическата битка, то руската държавност ще бъде поставена под въпрос. Руската федерация ще бъде разпарчетосана, а руснаците ще се окажат в положението на евреите по време на Втората световна война. Затова редица руски медии вече леко започват да тананикат „Вставай, страна огромная, вставай на смертный бой“.

 

България като член на НАТО ще трябва ясно да се определи. Дали играем с англосаксонците или франко-германския тандем и се усмихваме дружелюбно на руснаците. Не става дума въобще за излизане от НАТО. Това да е ясно!

 

В нашите медии „независимите“ експерти, които са на англосаксонска ясла, са яростни русофоби и путинофоби, повтарят постановките на CNN и „Ню Йорк таймс“.

 

„Независимите“ експерти, които живеят на германски траншове в своите НПО-та, са доста по-умерени и се опитват да коментират с обтекаеми клишета, които не са фрапантно русофобски.

 

Казионните български русофили са се покрили и подобно на Тодор Живков чакат „да отмине бурята“, за да отидат на поредния прием в руското посолство.

 

Така виждам ситуацията в света, Европа и България. Това е само едно мое мнение. Нищо повече.

 

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024