Русия

Над 20 руски бойни кораби излязоха в Черно море

Над 20 руски бойни кораби излязоха в Черно море

 

КОРАБИbig_jjjj

 

 

Повече от 20 кораба, бойни катера и плавателни съдове на руския Черноморски флот (ЧФ) напуснаха базите си в Севастопол и Новоросийск за участие в ученията, които ще се проведат в Черно море. Екипажите на корабите ще провеждат обучение по организация на комуникацията и безопасно маневриране в райони с интензивно корабоплаване, съобщава ТАСС, предаде Гласове.

 

 

В съобщение на ЧФ се казва, че в рамките на учението в Черно море ще участват патрулни кораби, фрегати, ракетни катери и малки ракетни кораби, десантни кораби, миночистачи и малки противоподводни кораби. Екипажите ще проведат обучение по безопасно маневриране в райони с интензивно плаване, организиране на комуникации и организиране на противовъздушна отбрана в морето.

 

 

През януари-февруари във всички райони на отговорност на руският флот се провежда планова серия от военноморски учения под общото ръководство на главнокомандващия ВМС адмирал Николай Евменов. Основният фокус на ученията е да се отработят действията за защита на руските национални интереси в океаните, както и за противодействие на военните заплахи за Русия от океански и морски райони.

 

 

Ученията ще обхванат морските акватории, които са в съседство с руска територия, както и важни райони на Световния океан. Отделни учения ще се проведат в Северно, Средиземно и Охотско море, в Тихия океан и в североизточната част на Атлантическия океан.

 

 

 

Предвижда се в ученията да участват общо над 140 бойни и спомагателни кораби, над 60 самолета, 1000 единици военна техника и около 10 хил. военнослужещи, припомнят от пресслужбата на Черноморския флот.

 



Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024