Политика

Пиар на ПП се кара с Виктор Николаев, че пита как е взет PCR-ът на Никола Минчев

Пиар на ПП се кара с Виктор Николаев, че пита как е взет PCR-ът на Никола Минчев

 

phpqw5hfj_559x345

 

 

Говорителят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Александър Бойчев нападна в ефир водещите на сутрешния блок на Нова телевизия за това, че питат кога и как е взет Ковид тестът на председателя на парламента Никола Минчев и ги обвини, че произвеждат фалшиви новини.

 

 

При въпросите на водещите Виктор Николаев и Мира Иванова кога е взета пробата на Минчев, Бойчев отклони на няколко пъти отговора с нападки:

 

 

„Недопустимо е да се пита кога е взета пробата, защото „депутатите не са лаборанти, колеги, и няма как да знаят в колко часа и колко минути е взета пробата“.

„Г-н Николаев, Вие боледували ли сте от Ковид и правили ли сте си тестове?

 

 

После обясни, че Минчев първо си е направил антигенен тест, който е излязъл позитивен, а след това и PCR. Тестът е взет вечерта в понеделник (непосредствено след заседанието на КСНС в президентството – б.а.), заяви пиарът. „Естествено, че е взет след заседанието“, заяви пиарът.

„Г-н Николаев, това, което Вие правите в момента, е абсолютно недопустимо“, продължи той. Според него това е така, защото водещият задава въпроси към депутати от ПП, по които те не били компетентни да отговарят. „Вие разпространявате фалшиви новини на други политически партии“, добави Александър Бойчев.

 

 

„Вие проверявате ли си информацията, г-н Николаев, това е недопустимо (…) Вие не сте направили дори малкото усилие, за да информирате обществото“, продължи той. Коментарът му бе по повод твърдението на Десислава Атанасова от ГЕРБ, че преди КСНС Минчев е бил контактен на Андрей Гюров, председател на парламентарната група на ПП, който бил с Ковид. „Председателят на парламентарната група е абсолютно здрав и не е боледувал“, заяви Александър Бойчев.

 

 

„Г-н Минчев е болен, г-н Минчев не симулира своя Ковид“, каза още говорителят и попита: „Вие проверили ли сте дали тези въпроси съществуват като истински факти?“

 

 

 

На поредния въпрос къде и кога са взети тестовете, той посочи, че „г-н Минчев е получил посещение от лекар, който му е взел тестовете. Това не е тест, направен в търговска лаборатория. Г-н Минчев е по право първи човек в държавата като председател на парламента. Вие считате, че г-н Минчев със симптоми и охраната на НСО ще отиде в произволна лаборатория в този момент да си направи тест?“

 

 

 

Часове след заседанието на КСНС бе обявено, че Минчев е почувствал неразположение е и дал положителен тест за Ковид.

Вчера Минчев публикува разпечатка от теста си.

 

 

 

По този повод бившият здравен министър на ГЕРБ Костадин Ангелов попита коя е лабораторията в София, която работи късно вече и предлага експресни PCR тестове по това време:

 

 

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024